„OVO NIJE RADILA NI UDBA…“ Dragan Mektić otkrio kakvim se sve metodama služe Vučić i Dodik

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić otkrio je kakvim je sve neprijatnostima izložen zbog kritika na račun Vučićevog režima.

  • Politika

  • 06. Jul. 2021  06. Jul. 2021

  • 1

Naime, Dragan Mektić je na društvenim mrežama reagirao na izjavu crnogorske parlamentarke Draginje Vuksanović-Stanković, koja je doživjela brojne neugodnosti prilikom posjete Beogradu.

Podsjetimo, poslanica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković povodom zadržavanja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" je kazala:

„Neprijatnosti sam imala i prilikom ulaska i prilikom izlaska iz Srbije. Sve to što mi se dogodilo zato što drugačije mislim i pripadam partiji koja dijeli evropske i multietničke vrijednosti“, rekla je Vuksanović Stanković na konferenciji za novinare.

Prema riječima Vuksanović- Stanković, policijski službenik ju je maltretirao zbog toga kako se nacionalno i politički osjeća.

„U momentu kad sam predala svoju ličnu kartu, rekli su mi da sam označena crvenom bojom i onda sam pretresana. Po povratku u Crnu Goru dobila sam zapisnik o pretresu“, navela je Vuksanović Stanković.

Ponijela je sa sobom diplomatski pasoš koji su pretresom utvrdili da posjeduje, ali je i pored toga pretres nastavljen.

Valja napomenuti kako je crnogorska parlamentarka Vuksanović-Stanković zbog svojih otvorenih i jasnih stavova o genocidu u Srebrenici stalna meta Vučićevih medija.

U nedavnom razgovoru za „Slobodnu Bosnu“ crnogorska je parlamentarka jasno kazala što misli o „srpskom svetu“, veličanju ratnih zločinaca, genocidu u Srebrenici. Intervju možete pročitati OVDJE.

Na ove je navode reagirao i Dragan Mektić.

„Zbog nekoliko kritičkih komentara prema Vučiću, uglavnom zbog podrške Dodika, a po preporuci zvanične Banje Luke, ja ove neprijatnosti pri ulasku ali i izlasku iz Srbije doživljavam već duže vrijeme. Prosječno vrijeme čekanja oko dva sata. Ovo nije radila ni UDBA“, poručio je Dragan Mektić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...