VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ NE ŽELI DA PRIDAJE ZNAČAJ RATNOM ZLOČINCU: "Nikada se neću plašiti, svaki muškarac koji napada ženu vuče probleme iz djetinjstva"

Poručila je i da neće preduzeti ništa povodom objavljivanja knjige. 

  • Regija

  • 22. Nov. 2023  22. Nov. 2023

  • 0

Moja porodica je navikla da sam već godinama izložena raznim mizoginim i seksističkim napadima, kazala je profesorica na Pravnom fakultetu i bivša poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković.

Gostujući na televiziji E, Vuksanović-Stanković je kazala da je posljednji Šešeljev napad možda vrhunac svih napada na nju.

„Ja sam za ovo saznala u martu, kad mi je stigao snimak gostovanja Šešelja na TV Happy, kad je on i najavio da će izdati ovu knjigu. Ja nisam htjela da se oglašavam tada. A pozadina njegove reakcije je kad je početkom ove godine Šešelj uvrijedio Cetinjanke, a ja sam bila prva javna ličnost i žena koja je reagovala. Tada kreće napad na mene“, priča Vuksanović-Stanković.

Kako dodaje, očekuje se i drugo izdanje te 'knjige'.

„Ja znam kako živim, nosim se s tim na svoj način – dostojanstveno. Mojim oglašavanjem ne želim da pridajem značaj osuđenom ratnom zločincu“, ističe Vuksanović-Stanković, prenosi Antena M.

Prema njenim riječima, svaki muškarac koji napada ženu zapravo vuče probleme iz djetinjstva.

„Ono što je sigurno – ovakvi napadi ne treba da nas obeshrabre“, napominje Vuksanović-Stanković.

Na pitanje da li je neko od zvaničnika pozvao nakon ovog slučaja, Vuksanović-Stanković kaže da nisu, ali da nije ni očekivala.

„Nije lako nositi te mizogine i seksističke poruke i sve to istrpjeti, ali pitanjem moje zaštite neka se bave nadležni državni organi. Ovakav jedan naslov daje podstrek ličnostima sličnim Šešelju da me sjutra na ulici napadnu. Ali ja se nikad neću plašiti. Na putu moje borbe za građanske i evropske vrijednosti me ništa neće prepadnuti i zaustaviti“, poručila je Vuksanović-Stanković.

Poručila je i da neće preduzeti ništa povodom objavljivanja knjige. 

“Ne pada mi na pamet da svoje vrijeme trošim na beznačajne osobe. Mene je najveća satisfakcija podrška koju su mi dali građani o građanke Crne Gore”, kaže ona. 

Kako dodaje, u Crnoj Gori nije lako biti hrabra žena. 

“Crnogorske žene su bile i ostaće stub društva”, podvlači Vuksanović-Stanković. 

Ističe da svaka žena treba da pronađe vrijednost u sebi. 

“Mi žene u CG imamo veliku hrabrost, kad je najteže mi smo tu da prelomimo i donesemo odluku. Crnoj Gori su potrebne žene lideri, jer je u našoj biti da ostvarimo ono što hoćemo”, zaključuje Vuksanović-Stanković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...