EVROPA U ČETVRTOM VALU KORONE: U ovoj zemlji protekle nedjelje zabilježen skok od 66 procenata inficiranih...

U trenutku kada su Kipar i dijelovi Španije jedni u „crvenoj zoni“ na evropskoj epidemiloškoj mapi, belgijski viruslog upozorava da je četvrti talas infekcije koronavirusa već u toku u Evropi.

  • Svijet

  • 07. Jul. 2021  07. Jul. 2021

  • 0

U Belgiji je protekle nedjelje zabilježen skok od 66 procenata inficiranih Covid-19, a cijela zemlja će se ubrzno ponovo sa "zelene" naći u "narandžastoj zoni" epidemiološke mape Evrope.

„Podaci o korona virusu ponovo naglo rastu nakon dugog perioda opadanja. Taj porast znači više od 200 dodatnih infekcija dnevno, a očekujemo da će porasti u narednim danima“, kaže belgijski virusolog Steven Van Gucht

Dok je region Brisela ostao u „narandžastoj zoni“, Valonija i Flandrija su u prethodne dvije nedjelje, poslije dužeg vremena, ušle u tzv bezbjednu zelenu zonu.

„Ovo će se uskoro promijeniti u narandžastu“, upozorava Van Gucht.

U trenutku kada su Kipar i dijelovi Španije jedni u „crvenoj zoni“ na evropskoj epidemiloškoj mapi, belgijski viruslog upozorava da je četvrti talas infekcije koronavirusa već u toku u Evropi, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...