KINEZI NE POSUSTAJU NI NA PLUS 40: Pogledajte koliko je još ostalo do spajanja Pelješkog mosta (VIDEO)

Na jednom dijelu mosta postavljena su i dva probna sloja hidroizolacije. Premazivanje kolničke podloge počet će kad se postavi cijela konstrukcija mosta i dovrši pjeskarenje.

  • Ekonomija

  • 09. Jul. 2021  09. Jul. 2021

  • 6

Radovi na postavljanju rasponske konstrukcije Pelješkog mosta bliže se kraju. Od 2400 metara preostalo je još u nekoliko segmenta postaviti još svega 110 metara konstrukcije.

postavljeni spojni segment konstrukcije mosta između stupova šest i sedam zavaruje se sa svih strana - kako izvana tako i iznutra. Pješice smo od strane Komarne došli do polovice mosta. Nije bilo lako hodati po vrelom željezu tačno 1.200 metara.

No kineski radnici ne posustaju, naizgled istim tempom rade i po dnevnom čelopeku i po malo ugodnijoj noći, javlja HRT.

- Od radova na montaži i podizanju čelične rasponske konstrukcije preostalo je još za ugraditi svega šest segmenata. Od toga su dva posljednja za ugradnju pod kosim zategama i četiri zatvarajuća segmenta jedan veći od 30 metara, kazaoa je Davor Perić, inženjer Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Na jednom dijelu mosta postavljena su i dva probna sloja hidroizolacije. Premazivanje kolničke podloge počet će kad se postavi cijela konstrukcija mosta i dovrši pjeskarenje.

- Na hidroizolaciju nastavljaju se još dva sloja asfalta, četiri centimetra lijevanog asfalta i četri centimetra završnog habajućeg sloja, kazao je Perić.

Videoprilog možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...