DELTA SOJ SE NEZAUSTAVLJIVO ŠIRI: U ovoj zemlji stotine policajaca kontroliraju novi "lockdown", vlasti upozoravaju građane....

U bolnicama se trenutno liječe 43 osobe, a deset ih je na intenzivnoj njezi, od kojih četvero na respiratoru.

  • Svijet

  • 09. Jul. 2021  

  • 0

Australske su vlasti u petak pozvale stanovnike Sydneya da ostanu kod kuće, upozorivši da bi se tronedjeljni lockdown mogao produžiti kako bi se obuzdalo širenje koronavirusa, dok taj grad bilježi najveći porast broja novozaraženih u ovoj godini .

Na ulicama Sydneya stotine policajaca kontroliraju provodi li se lockdown uveden kako bi se zaustavilo širenje vrlo zarazne delta varijante virusa, kojom je sada zaraženo više od 400 osoba.

"Država Novi Južni Wales suočena je s najvećim izazovom od početka pandemije", rekala je novinarima premijerka savezne države na jugoistoku Australije Gladys Berejiklian. "Trenutno se brojke ne kreću u pravom smjeru."

"Molimo vas ne napuštajte domove. Ne izlazite, ako baš niste na to prisiljeni", rekla je Berejiklian.

U petak su u Novom Južnom Walesu zabilježeno 44 nova slučaja, a samo dan prije bilo ih je 38. U bolnicama se trenutno liječe 43 osobe, a deset ih je na intenzivnoj njezi, od kojih četvero na respiratoru.

Vlasti će pooštriti mjere u Sydneyu od petka navečer te će se stanovnici moći kretati u krugu od 10 kilometara, a u javnosti se na okupu neće smjeti naći više od dvije osobe.

Berejiklian je odbacila sve prijedloge "življenja s virusom", s obzirom na slabu procijepljenost u Australiji.

"Odlučimo li živjeti s virusom dok je stopa procijepljenosti 9 posto, tisuće i tisuće ljudi završavat će u bolnicama i umirati", upozorila je.

 
             

"Molimo vas ne napuštajte domove. Ne izlazite, ako baš niste na to prisiljeni", rekla je Berejiklian.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...