NA ODUŠEVLJENJE MILIONA KORISNIKA: Na WhatsApp stiže dugo najavljivana opcija, evo šta se sve mijenja...

Ta je opcija odnedavno već dostupna na testnoj verziji WhatsAppa za Androide, a sada će u samouništivim porukama (opcija je nazvana “view once”) moći uživati i korisnici Appleovih uređaja.

  • HiTec

  • 12. Jul. 2021  

  • 0

Jedna od opcija koja je proslavila Snapchat i zbog koje je ta mreža postala omiljena među mladima jest mogućnost slanja samouništivih poruka. Poslana poruka tako bi, nakon što je primatelj otvori i pročita, nestala iz telefona primatelja pa ne bi bilo dokaza o komunikaciji i dopisivanju. U slučaju da bi primatelj napravio snimku ekrana s porukom, pošiljatelj bi dobio obavijest o tome.

Po uzoru na Snapchat, WhatsApp je krenuo s testiranjem poruka koje nestaju nakon što ih primatelj pročita. Ta je opcija odnedavno već dostupna na testnoj verziji WhatsAppa za Androide, a sada će u samouništivim porukama (opcija je nazvana “view once”) moći uživati i korisnici Appleovih uređaja. Također, na početku će biti dostupna korisnicima testne verzije, a s vremenom će biti implementirana i u finalnu verziju instaliranu na milijunima telefona. Kada korisnici pošalju fotografije i videozapise iz WhatsAppa, one odmah nestaju nakon slanja s njihovih telefona te će pošiljatelj primiti obavijest kada se te poruke otvore na drugom telefon.

Ono po čemu će se samouništive poruke s WhatsAppa razlikovati od Snapchata je u tome što korisnici neće dobiti obavijest ako primatelj napravi snimku ekrana. Iako je ta opcija vrlo korisna, iz WhatsAppa kažu da ionako postoji više načina na koji se primljena poruka može snimiti, a screenshot je samo jedan od njih.

Osim opcije “view once”, WhatsApp je u beta verziji za iOS uređaje pripremio i redizajn obavijesti o primljenim porukama pa su te informacije sada detaljnije. Još nije poznato kada će te nove opcije biti dostupne svim korisnicima u službenoj verziji, piše Gizmodo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...