"SRAMI SE PSIHOPATO BOLESNI, GADIŠ MI SE": Majka preko WhatsAppa vrijeđala sina zbog slabih ocjena

"Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod vlak da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti", napisala je majka sinu

  • Hronika

  • 25. Feb. 2024  25. Feb. 2024

  • 0

Jedna je majka (50) iz Karlovca proglašena krivom i osuđena jer je u SMS porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena u školi. Sudac je presudio da je lani u septembru počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke preko aplikacije WhatsApp sinu, vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Danica.

"Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod vlak da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti", napisala je majka sinu. Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijim ponašanjem te odustankom od učešća u izvanškolskim aktivnostima.

"U očaju sam doista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim", rekla je majka. Sin je na ročištu rekao kako ga je "uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod vlak i da se ubije", ali to nije povrijedilo njegovo dostojanstvo.

"Želim da se naši odnosi normaliziraju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu", zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...