BORBA SA VATRENOM STIHIJOM: Helikopteri gase požar na planini u BiH, kilometar od granice...

Sinoć je počela operacija gašenja požara, koji je zahvatio crnogoričnu šumu na veoma nepristupačnom terenu, na nadmorskoj visini 1.400 metara, što otežava gašenje sa zemlje.

  • Hronika

  • 15. Jul. 2021  

  • 0

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske nastavljaju danas gašenje požara na sjevernim obroncima planine Stolac, kilometar od granice sa Srbijom i Nacionalnim parkom "Tara".

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je da je gašenje požara nastavljeno u koordinaciji sa Šumskim gazdinstvom “Panos” iz Višegrada i Upravom civilne zaštite RS-a.

On je dodao da je sinoć počela operacija gašenja požara, koji je zahvatio crnogoričnu šumu na veoma nepristupačnom terenu, na nadmorskoj visini 1.400 metara, što otežava gašenje sa zemlje.

“Sinoć je izbačeno šest tona vode, a za potrebe gašenja i izviđanja požara izvršeno je sedam letova u trajanju od dva sata i 15 minuta”, istakao je Kusturić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...