LOŠE VIJESTI ZA TURISTE NA JADRANU: Meteorolog Zoran Vakula najavio drastičnu promjenu vremena, evo do kad će trajati...

Stiže promjena vremena, najavio je HTV-ov prognostičar Zoran Vakula.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2021  

  • 1

I dok će oni na južnom i srednjem Jadranu i u petak imati suho, pretežno sunčano pa i vruće vrijeme, sjevernije će biti znatno oblačnije i nestabilnije, uz pljuskove i grmljavinu, koji će još češći i žešći biti za vikend, osobito u subotu.

Od petka navečer mjestimična ograničenja u prometu na Jadranu, posebno sjevernom, stvarat će i olujni udari bure i tramontane.

No, već početkom nove sedmice opet mirnije, stabilnije i toplije, u većini unutrašnjosti bez brige zbog vrućine.

Temperatura zraka nakon rekordnih vrijednosti, sljedećih će sedam dana biti oko prosječne za drugi dio jula, u većini unutrašnjosti čak i malo niža.

I u Dalmaciji osjetan zapadni i jugozapadni vjetar, na otvorenome još jači sjeverozapadni, ali još u petak ne i za posebna upozorenja, koja ne zaslužuju ni u unutrašnjosti rijetki pljuskovi s grmljavinom. Uz obalu suho, od Splita južnije i pretežno sunčano, kao i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će još biti stabilno, uz jak vjetar samo na umjereno valovitom otvorenom moru, te uz većinom toplu noć i vruće poslijepodne.

Za vikend i početkom nove sedmice u kopnenom području manje toplo. I pritom promjenjivo, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, uglavnom u obliku pljuskova, ponegdje i obilnijih, praćenih grmljavinom. Lokalno su moguća i olujna nevremena, pa i bujične poplave, osobito u subotu i nedjelju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...