MEKTIĆ ZALEDIO LUKAČA: Sad je jasno ko je govorio istinu, a ko obmanjivao javnost…

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić komentirao je novi skandal u režiji pripadnika MUP-a Republike Srpske.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 2

"Kad sam prije par godina rekao da MUP RS-a kontroliše puteve droge u RS-u, doživio sam salve uvreda ministra Lukača i vrha Republike Srpske“, poručio je Dragan Mektić.

Podsjetimo, bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić još je 2018. godine upozorio na opasne radnje u koje su upleteni policijski službenici Republike Srpske, a nakon toga su uslijedile salve kritika i uvreda.

"Dragan Mektić danas kaže da su mediji pogrešno prenijeli njegovu izjavu prije nekoliko dana i da stoji iza tvrdnje da MUP kontroliše tokove droge u Srpskoj. Mektić nije iznio nijedan dokaz", kazao je 2018. godine Dragan Lukač.

"Iako smo svi mogli čuti i vidjeti nebulozne izjave takozvanog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, on danas u novoj verziji tvrdi da MUP Republike Srpske kontroliše tokove droge, o čemu nije iznio ni najmanji dokaz. Stoga ga još jednom zvanično pozivam da podnese prijavu, ali pošto Mektić zna da je lažno prijavljivanje krivično djelo, onda on kaže da nema povjerenja u tužioce pa čeka oktobar da sve posmjenjuje i pozatvara", kazao je tada Lukač.

Dragan Mektić tvrdio je da za sve ima dokaze, ali da nije želio da ih preda, jer nema povjerenja u pravosudne institucije Republike Srpske.

"Nisam rekao 'diluje drogu', kako je većina medija prenijela, nego sam rekao da kontrolišu tokove droge u RS-u. I to sad ponavljam ponovo da se ti tokovi kontrolišu i da se bez kontrole ne bi mogli odvijati na ovakav način na koji se odvijaju u RS", izjavio je tada Mektić.

Danas, tri godine kasnije, sasvim je jasno da je Mektić govorio istinu, a Lukač obmanjivao javnost i napadom na Mektića pokušao skrenuti pažnju s velikog skandala u bh. entitetu Republika Srpska.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...