"REVOLUT" IMA NOVU OPCIJU ZA REZERVACIJU SMJEŠTAJA: A to je samo početak priče

Tekst prenosimo s hrvatskog "Tportala".

  • HiTec

  • 21. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Fintech div Revolut u utorak je predstavio novu opciju Stays koja omogućava rezervaciju smještaja, a dio je njihove filozofije o "pametnijem trošenju", piše CNBC.

Ovim potezom, prvim koji izlazi iz okvira financijske industrije, Revolut ulazi u ring s Bookingom, Expediom i TripAdvisorom, a korisnike namjerava pridobiti i povratom do 10 posto vrijednosti prilikom rezervacije.

"S opreznim popuštanjem mjera, ljudi su nestrpljivi da otputuju bilo gdje, od Margatea do Mallorce", komentirao je Marsel Nikaj iz Revoluta dodajući kako je Stays nastao kako bi olakšao pronalazak idealne destinacije.

"Nakon 18 mjeseci restrikcija i lockdowna, želimo ljudima dati više", kaže Nikaj.

Počeci Revoluta, čija tržišna vrijednost trenutno iznosi 33 milijarde dolara, sežu u 2015. godinu, kada je predstavljen kao platforma za digitalno bankarstvo i plaćanje bez paprenih bankarskih naknada.

U međuvremenu su ponudu proširili na trgovanje dionicama i kriptovalutama, a danas Revolut broji preko 16 milijuna korisnika, većinom mlađe populacije.

Ovaj potez dio je politike po kojoj će Revolut postati 'superapp', aplikacija koja će na jednom mjestu nuditi različite usluge.

Nova opcija prvo će se ukazati korisničkoj bazi u Velikoj Britaniji, da bi u nadolazećim mjesecima stigla i do SAD-a i EU.

Na početku će uključivati samo smještaj, a plan je da se proširi i na ponudu letova, iznajmljivanja auta...

.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...