HRVATSKA BRUJI O POSLJEDNJEM MOMENTU U SLUČAJU "MAMIĆ": U tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj, svi se pitaju odakle mu TOLIKI NOVAC

Porijeklo 45 miliona kuna (11,7 miliona KM) koje je Mamićeva supruga, navodno, uplatila u državni budžet, najveća je misterija čitave priče.

  • Regija

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u našoj zemlji i koji je u Hrvatskoj osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinamo, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni budžet navedena 52 miliona kuna (nešto više od 13,5 miliona KM).

Tačnije, navodno je uplaćeno još 45 miliona kuna (11,7 miliona KM) s obzirom na to da je Uskok već ranije imao blokiranih sedam miliona kuna (nešto više od 1,8 miliona KM) koje je Mamić najprije bio položio kao jamčevinu da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz krivičnog djela.

Ovu informaciju o nagodbi Mamića i države potvrdilo je za "Jutarnji list" više osoba dobro upućenih u slučaj. Prema izvorima "Jutarnjeg lista", Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, potpisala je u petak nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravosnažne presude osječkog Županijskog suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno, prije svega, porijeklo 45 miliona kuna (11,7 miliona KM) koje je Mamićeva supruga, navodno, uplatila u državni budžet, najveća je misterija čitave priče, a niko od izvora zagrebačkog lista ili nije znao ili nije želio govoriti o porijeklu novca, piše "Jutarnji list".

(Jutarnji list)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...