MOŽE LI ALEKSANDAR VUČIĆ NIŽE: Nakon istine o KLAONICI, dijeli građanima po 100 grama kafe

Ovaj mali gest pažnje vladajuće stranke već je oproban u julu na novosadskim izborima za mjesne zajednice, gdje su, uz kafu, naprednjaci dijelili i sportske bijele čarape sa znakom SNS, kabanice i poklon-pakete ulja i šećera.

  • Regija

  • 26. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 2

Pripreme za izbore za savjete Mjesne zajednice u Rumenci, raspisane za 1. august, počele su turskom kafom. Građane ove varošice već obilaze aktivisti SNS-a s ciljem da osuguraju siguran glas, a kao dodatnu motivaciju dijele vrećice mljevene kafe sa logom SNS-a, piše Nova.rs.

Ovaj mali gest pažnje vladajuće stranke već je oproban u julu na novosadskim izborima za Mjesne zajednice, gdje su uz kafu naprednjaci dijelili i sportske bijele čarape sa znakom SNS, kabanice i poklon pakete ulja i šećera.

Za sada još nije poznato da li u Rumenci uopće postoje nezavisni kadidati za ove izbore, ali lokalni SNS očigledno ne želi da rizkuje i da dozvoli da im se građani "umiješaju" u stranačke poslove.

“Vlast se plaši građana, jer ne radi u njihovu korist već stranke i zato nezavisni kandidati nisu dobrodošli u savjete mjesnih zajednica. Ukoliko građani uđu u savjet dobijaju direktan uvid i mogućnost da utječu na svoje okruženje i da odlučuju, što nije u interesu stranke", kaže Bojana Bodroža, nezavisna kandidatkinja na novosadskim izborima za Mjesne zajednice.

Također, SNS u Rumenci dijeljenjem poklona s logom stranke ponovo krši izborni Zakon za savjete mjesnih zajednica, po kom je vrlo jasno precizirano da na njima mogu da se kandiduju isključivo privatna lica, a ne stranke.

Vučić kandidat i u mjesnim zajednicama

Tako se u Novom Sadu u par mjesnih zajednica kandidovao Aleksandar Vučić lično, s obzirom da su građanima dijeljeni flajeri sa listom kandidata podobnih SNS, sa sve Vučićevom slikom na istim.

Građanima su čak pred izbornim mjestima dijeljene ceduljice sa pojašnjenjem kako da glasaju odnosno koje redne brojeve da zaokruže, a gradom su cijeli dan patrolirali privatni automobile koji su dovozili sigurne glasače do izbornih mjesta.

Uoči izbora u Novom Sadu pojavio se i Andrej Vučić, predsjednikov brat. On je sa Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada, obilazio izborna mjesta. O tome svjedoče i brojne fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Uprkos darovima, uputstvima i zastrašivanju, novosadski naprednjaci su ipak u tri mjesne zajednice na Limanu “izgubili” od građana, dok je u mnoge druge uspio da se “provuče” barem jedan nezavisni kadidat.

Upravo ovo je razlog zašto se SNS u Rumenci krenuo sa darivanjem, kako im se ne bi ponovilo da im se građani umiješaju u stranačke poslove. Istog datuma, 1. augusta održavaju se izbori za Savjete u još tri mjesne zajednice – Stari Ledinci, Budisava i Čenej.

Podsjećamo, u Novom Sadu nedavno su održani izbori za Savjete 42 od 47 mjesnih zajednica. Sa izborima u još ove četiri u Novom Sadu će biti pokriveni svi savjeti osim Begeča gdje su prethodni izbori bili 2019. godine. Novi slijede 2023.godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...