UZALUDNO TRAĆENJE VREMENA: Trifunović o dešavanjima u RS-u - “Nema ništa od Dodikove peticije, Srbi plaćaju visoku cijenu politike…”

"Naravno da Milorad Dodik radi sve iz političkih razloga, pa on je političar. Treba postaviti pitanje šta su to njegovi srpski kadrovi na nivou BiH radili sve ovo vrijeme, od 2006., dok je na vlasti, da se procesuiraju zločinci nad Srbima, recimo u Srebrenici i Bratuncu. To treba da se zapita, a peticija nema mnogo šanse“, kazao je Darko Trifunović.

  • Mini market

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 0

"Nema ništa od Dodikove peticije, Srbi plaćaju visoku cijenu politike koja građanima ne pruža bolju budućnost", poručio je Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu sigurnost, u rubrici „Bez uvijanja“ u Jutarnjem programu BN TV-a.

Komentarišući odluku predsjednika SNSD-a da pokretanjem potpisivanja peticije odbaci odluku odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valetina Inzka, Trifunović ističe da je to očekivan potez Milorada Dodika.

"Naravno da Milorad Dodik radi sve iz političkih razloga, pa on je političar. Treba postaviti pitanje šta su to njegovi srpski kadrovi na nivou BiH radili sve ovo vrijeme, od 2006., dok je na vlasti, da se procesuiraju zločinci nad Srbima, recimo u Srebrenici i Bratuncu. To treba da se zapita, a peticija nema mnogo šanse“, kazao je Trifunović.

On naglašava da visoki predstavnik svakako nije potreban.

"Srbi trenutno plaćaju visoku cijenu politike koja ne pruža bolju budućnost građanima Republike Srpske te da visoki predstavnik samo nanosi štetu srpskom narodu, kao i najnovije nametanje odluke odlazećeg visokog predstavnika da se dopuni Кrivični zakon u BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca", kazao je Trifunović.

"Šta to znači, kažnjavanje genocida? Genocid je krivično djelo, a da li je krivično djelo ako neki naučnik u naučnoj studiji dokaže da tamo nije bio genocid, da je bio neki drugi strašan zločin i ne samo tu, nego bilo gdje drugo. Zašto se ne priča kako su ubijani Bošnjaci u Srebrenici te kako su isti pronađeni. Svi oni koji su stradali u Srebrenici, a ne samo u julu, oni se pokopavaju kao žrtve Srebrenice“, poručio je Trifunović, koji je pričao i o regionalnim kriminalnim grupama u regionu, kao i kako se boriti protiv toga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...