TVRDNJE KOJE SU POTOPILE DODIKA: "Plan o atentatu na Vučića skovan je na Jahorini uz saznanje MUP RS-a i političara koji su..."

"Ni do dan danas nismo dobili odgovor odakle to oružje, a opet operativna saznanja govore u prilog tome da tragovi idu zapadno od Srbije", kazao je Trifunović u izjavi BN TV.

  • Politika

  • 22. Jan. 2022  23. Jan. 2022

  • 5

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost Darko Trifunović u izjavi BN TV kaže da dosadašnja istraga u vezi priprema atentata predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pokazuje da kriminalni putevi vode i do Republike Srpske.

"To je potpuno nevjerovatno da su oni imali skup na Jahorini uz saznanje MUP-a Republike Srpske, ali će neko morati da objasni predsjedniku Vučiću šta su pripadnicima narko-kartela radili na Jahorini prošle godine i koji su to političari iz Republike Srpske imali skaj telefon, na koga se odnose te prijetnje i ko su bili jataci Zviceru na teritoriji Republike Srpske", kazao je Trifunović i naglasio:

„Kakve su političke i druge veze sa Beogradom i Srbijom i da li će to uticati na odnos Beograd – Banjaluka u budućnosti ako se utvrdi da se utvrdi jedna od prijetnji da se određeni krugovi koji štite Zvicera nalaze na teritoriji Republike Srpske i da vlasti Republike Srpske, pod uslovom da se utvrdi da je sve ovo tačno što ja pričam, nisu preduzele odgovarajuće korake".

Pa naravno, kaže on, nismo dobili obavještenje odakle ono oružje koje je pronađeno u Beogradu, oružje velikog kalibra, mine i ručni bacači.

"Ni do danas nismo dobili odgovor odakle to oružje, a opet operativna saznanja govore u prilog tome da tragovi idu zapadno od Srbije", kazao je Trifunović u izjavi za BN TV.

Prema njegovim riječima, to sve treba istražiti .

" I mi ćemo učiniti sve u operativi, ali i mi u nauci, da zaštitimo predsjednika Republike Srbije, to je institucija koju mora zaštititi svaki građanin Srbije ", kazao je Trifunović.

On je rekao da u okviru te kriminalne organizacije, koja nije još demontirana, ima više grupa i da nije otkrivena politička pozadina.

“Postoje indicije da ima odmetnutih grupa... Mi nismo do kraja dobili odgovor odakle oružje u Srbiji, koji je zapravo šef Velji Nevolji da li je sam Zvicer ili neko drugi i ko rukovodi tom čitavom organizacijom”, kazao je Trifunović.

Moramo da vidimo ko su, kaže on, politički nalogodavci i ko stoji iza ovih organiziranih grupa i te iste organizacije.

"Ako se utvrdi kao tačna informacija, koje je dala američka DEA, da određeni političari u Republici Srpskoj, za koje postoje indicije da su imali i koristili "skaj" telefon, proširili ka kriminalnoj mreži, što će imati nevjerovatne posljedice i na Bosnu i Hercegovinu , ali i na određene odnose u samom regionu”, kazao je Trifunović.

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavačkog klana", planirala ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je rekao da je posredstvom Europe i službenih vidova komunikacija između policije, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizirane kriminalizirane grupe koja ima za cilj ubistvo, atentat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsjetimo da su prošle godine u akciji MUP-a RS uhapšeni pojedini pripadnici kavačkog klana, koji su se skrivali u Banjalucima, a da je na Jahorini boravila i supruga vođe kavačkog klana Tamara Zicer...

Također, policija je prošle godine uhapsila trojicu kavčana na Jahorini, koje je potom deportovala u Crnu Goru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...