"PFIZER" OBJAVIO REZULTATE VELIKOG ISTRAŽIVANJA: Evo kako treća doza djeluje na delta soj koronavirusa...

Savjetodavna grupa za Centre za kontrolu i prevenciju bolesti razmotrila je prošle sedmice hoće li biti potrebna treća doza za osobe s narušenim imunološkim sistemom.

  • Zdravlje

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Farmaceutska kompanija "Pfizer" objavila je da treća doza vakcine protiv koronavirusa “snažno” jača imunitet protiv delta varijante.

Američka farmaceutska kompanija navela je da je treća doza vakcine, koju je razvila zajedno s njemačkom firmom "BioNTech", proizvela 11 puta više antitijela kod osoba starosne dobi od 65 do 85 godina, a pet puta više kod osoba starosne dobi od 18 do 55 godina, prenosi Anadolija.

Neutralizacija delta varijante

Procijenjeno je stostruko povećanje neutralizacije delta varijante nakon treće doze.

Savjetodavna grupa za Centre za kontrolu i prevenciju bolesti razmotrila je prošle sedmice hoće li biti potrebna treća doza za osobe s narušenim imunološkim sistemom.

Sjedinjene Američke Države bilježe rast broja slučajeva koronavirusa u svim državama zbog širenja vrlo prenosive delta varijante, porijeklom iz Indije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...