RASULO U BEOGRADSKOM REŽIMU: Zbog Velje Nevolje, Aleksandar Vučić je opet napao svog ministra Nebojšu Stefanovića...

Optužili su ga da je "američki igrač"

  • Regija

  • 31. Jul. 2021  

  • 2

Aleksandar Vučić je kroz usta Vladimira Đukanovića oštro napao ministra odbrane, Nebojšu Stefanovića, optuživši ga da radi za strane obavještajne službe, piše portal Direktno.rs.

"Zaista, odvratno zvuči kada se srpski ministar poziva na FBI da bi se opravdao. Kako je to samo jadna poruka kojom kompletnoj javnosti stavlja do znanja - 'Ej, ja sam američki čovje'". Dodatno, na taj način pokušava da naglasi kako mu niko ne može ništa, jer je pod američkim kišobranom. Fuj", napisao je Đukanović, najpoznatiji kao osoba koje izgovara sve ono što je Vučiću neugodno da kaže.

alt

Ipak, Đukanović je propustio da, reagujući na odbranu Stefanovića koji je optužen od strane Vučićevih medija da je koristio zaštićeni Skaj telefon po ugledu na Veljka Belivuka, da pomene rusku i evropsku policiju, koje su također obavještene o kriminalnim aktivnostima u Srbiji.

"Nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju putem Skaj aplikacije. Vodio sam snažnu kampanju protiv organizovanog kriminala i posebno isticao zloupotrebu kriptovanih veza i Skaj aplikacije koju koriste kriminalci. Isticao sam to i u razgovoru sa evropskim policijama, policijom Ruske Federacije i SAD. Tim sastancima prisustvovao je veći broj naših policijskih službenika, koji su, sarađujući sa partnerskim službama, razmjenjivali informacije o svemu ovome", piše u izjavi Stefanovića čime je samo potvrdio ranija saznanja da su strane službe razotkrile Belivukov klan.

Dakle, pored toga što je optužen da radi za Veljka Belivuka, Stefanović je sad i saradnik FBI. Ostaje nam da vidimo kako će reagovati američka strana na tvrdnje najviših čelnika srbijanskih vlasti da su angažovali člana mafije.

A što se tiče Rusa, koje Đuka izbjegava da pomene, izgleda im je sve postalo jasno, pa zato Putina i nema u Srbiji od 2019. godine, uprkos tome što je više puta Vučić pompezno najavljivao njegov dolazak.

Sve u svemu, ovaj novi napad na Stefanovića dokazuje u kakvom stanju se nalazi SNS, koja je pred rasulom zbog sukoba frakcija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...