SUPRUGA VLADE GEORGIEVA ČLAN MONSTRUOZNE VELJINE GRUPE: Znala je za sva zlodjela...

Za najmanje pet ubistava tereti se kriminalna organizacija okupljena oko Veljka Belivuka.

  • Hronika

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Optužnicom, koja je danas upućena braniocima i tuženima koji se terete za udruživanje, teška ubistva, otmice i nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet droga, obuhvaćena je 31 osoba među kojima je i jedna žena.

Za najmanje pet ubistava tereti se kriminalna organizacija okupljena oko Veljka Belivuka. Ime ženske osobe koje je većini promalko je Slađana S. (39), inače supruga Vlada Georgieva (28) koji je također na listi optuženih.

Georgiev je nekadašnji policajac rodom iz Loznice, koji se do nedavno zapravo zvao Dragan Sekulić, nakon čega je promijenio ime.

Sekulić (sada Georgiev) je radio u beogradskoj policiji, ali je posao državnog službenika morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen.

Prema informacijama iz policije, Belivuk je prije pet godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na "upravljanje" upravo Sekuliću, odnosno Georgievu. Nesrećni vlasnik B. Z. je slučaj prijavio šabačkoj policiji. Kada je bivši načelnik Slaviša Spasojević naredio istragu, iz vrha MUP Srbije je, od jednog rukovodioca, stigao nalog da se sve zaustavi.

Također, prije nekoliko mjeseci javnost je imala prilku da čuje snimak razgovora Veljka Belivuka, njegove supruge i Dragana Sekulića u kom njih troje pričaju kako koriste lažne pasoše tokom putovanja. U nastavku su se smijali i tome što Veljko Belivuk ne može da zapamti koje mu ime piše u dokumentima.

Još uvijek nije poznato koja je bila uloga Slađane S. u kriminalnom klanu Velje Nevolje. Jasno je samo da je dobro poznavala Belivuka i da je znala čime se grupa bavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...