VIJEST IZ HRVATSKE OBRADOVALA DRAGANA ČOVIĆA: Odmah se oglasio na društvenim mrežama - "Čestitam..."

"Čestitam Andreju Plenkoviću i Vladi Hrvatske za nominaciju u program ukidanja viza", napisao je Čović na Twitteru. 

  • Vijesti

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 3

Američki državni sekretar Antony Blinken danas je na svom Twitter profilu objavio kako je nominirao Hrvatsku za program ukidanja viza. 

"Danas sam nominirao Hrvatsku da se pridruži Programu za ukidanje viza. Ovaj korak prema bezviznom režimu znak je ogromnoga napretka Hrvatske u ispunjavanju strogih standarda za zemlje sudionice. Nadamo se još jačem odnosu SAD-a i Hrvatske", napisao je Blinken na Twitteru.

Na Blinkenovomu pozivu putem Twittera zahvalio se hrvatski premijer Andrej Plenković.

Početkom godine službeno je objavljeno da je broj odbijenih zahtjeva hrvatskim državljanima za američke vize u 2020. pao ispod tri posto. Pad udjela odbijenih viza ispod tri posto bio je zadnji preduslov za ukidanje američkih viza za hrvatske državljane. Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Kipar jedine su članice EU-a kojima SAD dosad još nije ukinuo vize.

Na ovu vijest reagovao je putem Twittera i lider bosanskohercegovačkog HDZ-a Dragan Čović.

"Čestitam Andreju Plenkoviću i Vladi Hrvatske za nominaciju u program ukidanja viza. Velik benefit za sve građane Hrvatske i dobar primjer za Bosnu i Hercegovinu u jačanju saradnje sa SAD kao važnim partnerom", napisao je Čović na Twitteru. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...