PRLJAVA IGRA ALEKSANDRA VUČIĆA: Nakon čarapa i kafe sa stranačkim logom, SNS želi bombonima dobiti glas...

Stranački aktivisti već su dobili zadatak da animiraju građane da izađu na glasanje te se u Banatskoj Topoli građanima dijele flajeri s fotografijama kandidata na kojima jasno piše da ih “podržavaju Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara”.

  • Regija

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Nakon sportskih čarapa i pakovanja kafe sa stranačkim logom, Srpska napredna stranka obogatila je ponudu personalizivanih poklona za svoje glasače – žele bombonima s inicijalima predsjednika Aleksandra Vučića, piše portal Nova.rs.

Kako navode, priliku da prvi degustiraju slatki proizvod SNS-a dobili su stanovnici na teritoriji Kikinde, gdje se 15. augusta održavaju izbori za savjet mesnih zajednica.

Stranački aktivisti već su dobili zadatak da animiraju građane da izađu na glasanje te se u Banatskoj Topoli građanima dijele flajeri s fotografijama kandidata na kojima jasno piše da ih “podržavaju Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara”.

Sve to, konstatuje Nova.rs, uprkos zakonu koji jasno kaže da političke stranke ne smije da se kandiduju na izborima za savjete MZ.

Uz koloritan letak, građanima su, kao znak slatke pažnje, dijeljeni i raznobojni žele bomboni u kutiji u bojama srpske zastave, "obogaćenoj" logom SNS-a i inicijalima A. V.

altIzvor: Privatna arhiva

Za sada nije poznato ko je proizvođač ove delikatese, ali sudeći po dizajnu, usklađena je s čarapama koje su se dijelile u ostalim vojvođanskim opštinama pred izbore za mjesne zajednice, navodi ovaj portal.

Međutim, uprkos darovima, SNS je u Sečnju, Novom Sadu i nekoliko drugih gradova ipak izgubio apsolutnu vlast. Na ovom najnižem nivou lokalne vlasti su im se, kako piše Nova.rs, „dogodili građani“, odnosno nezavisni kandidati koji su odnijeli glasove svojih komšija.

Ovaj sajt dodaje da su i pripreme za izbore za Savjet Mjesne zajednice u Rumenci, koji su bili raspisani za 1. august, počele turskom kafom. Građane ove varošice obilazili su aktivisti SNS-a, a kao dodatnu motivaciju za izlazak na izbore, dijele vrećice mljevene kafe s logom SNS-a, navodi Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...