KONAČNO DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE: Nakon dvije sedmice rasta, oštar pad cijena nafte, razlog je...

Na pojedinim tržištima zabilježen je najveći sedmični gubitak u posljednja četiri mjeseca.

  • Ekonomija

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Na svjetskim tržištima cijene nafte znatno su prošle sedmice opale, nakon dvije sedmice rasta, usljed širenja delta varijante koronavirusa, koje je u Aziji već rezultiralo ponovnim ograničenjima putovanja pa trgovci strahuju da bi to bi moglo ugroziti oporavak globalne potražnje za energentima.

Na londonskom tržištu cijena barela potonula je prošle sedmice za 6,2 posto, na 70,7 dolara, zabilježivši najveći sedmični gubitak u posljednja četiri mjeseca.

Istodobno, na američkom tržištu barel je pojeftinio za 7,7 posto, na 68,28 dolara, što je najveći sedmični pad cijene u posljednjih devet mjeseci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...