VUK JEREMIĆ ZATRESAO SRBIJU: Novi dokazi Belivukovih veza s državnim vrhom, o svemu su upoznate strane ambasade…

On je kazao da mu je jedan ambasador s kojim je razgovarao proteklih dana, rekao da je jasno da je jedan čovjek ubijen nakon što su policija i BIA počele da prate i snimaju sve u vezi s bandom Belivuka. 

  • Regija

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 2

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić najavio je jučer u Nišu da će u narednim sedmicama i mjesecima „isplivavati“ novi dokazi o vezama ljudi iz vrha države s kriminalnim klanom Veljka Belivuka i ocijenio da će to utjecati da se promijeni način na koji Srbiju danas posmatraju neki od najvažnijih centara u Evropi i svijetu.

– Predstavnici stranih država u Srbiji imaju informacije o toj povezanosti, poslali su izveštaje o tome i ti izveštaji će se u septembru naći na stolovima njihovih vlada. Takva veza organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije sigurno počinje da baca drugačije svetlo na način na koji se Srbija doživljava u svetu i na stav da je ona „faktor stabilnosti“ u regionu - rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

On je kazao da mu je jedan ambasador s kojim je razgovarao proteklih dana, rekao da je jasno da je jedan čovjek ubijen nakon što su policija i BIA počele da prate i snimaju sve u vezi s bandom Belivuka. 

– Pitao se kako je to moglo da se dogodi i rekao da bi to u njegovoj zemlji izazvalo vrhunski skandal i pad vlade - kazao je.

On je kazao da smatra da će politička situacija u Srbiji biti “sve življa” kako se bude približavala jesen, uključujući i dešavanja oko održavanja izbora i učestvovanja na izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...