ABAZOVIĆ SAOPĆIO DA JE VIDIO TEMELJNI UGOVOR SA SRPSKOM CRKVOM: Crnogorska poslanica Draginja Vuksanović-Stanković začepila mu usta...

Ona je pozvala Abazovića da objavi temeljni ugovor ako smije.

  • Regija

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 3

Vicepremijer Crne Gore Dritan Abazović saopćio je da je vidio temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), navodeći da je ispravljeno sve što je bilo sporno u tom dokumentu.

- Rekao sam da ću upoznati javnost sa sadržajem kad to bude zvaničan dokument koji će biti na potpisivanju. Bilo bi neozbiljno da ja sada saopštim sadržaj dokumenta, a da se sjutra pojavi nešto drugo na stolu.

On tvrdi da su interesi Crne Gore uz, između ostalog, njegovu intervenciju, apsolutno zaštićeni u ovom trenutku.

- Čekamo finalni dokument. Ako je to to, neće biti nikakvih problema s temeljnim ugovorom. Još nije finalizovan tekst na relaciji Mitropolija - srpski patrijarh, kad se to desi, on treba da ugleda svjetlost dana - poručio je Abazović, piše Pobjeda.me.

Komentarišući stav jednog dijela javnosti da je stao na stranu Srpske pravoslavne crkve, Abazović je rekao da to nije tačno, već da je na strani pravde.

- Ne bih volio da se diskriminatorski, ni favorizujuće odnosim prema bilo kome. Država ne treba da ulazi u pitanja unutrašnje organizacije vjerskih zajednica, već da stvori okvir da u pravnom sistemu sve vjerske zajednice funkcionišu bez diskriminacije. Mislim da se to postiže - zaključio je Abazović.

Na Abazovićevu izjavu reagovala je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković.

Ona je pozvala Abazovića da objavi temeljni ugovor ako smije.

“Pisali su ga u Beogradu, a vaše je bilo samo da klimnete - toliko se pitate. Jedine interese koje štitiš od 30. avgusta su interesi crkve Srbije. Crnogorci, njihova nacionalna i vjerska prava, za vašu apostolsku Vladu ne postoje. E pa, čućete nas”, poručila je Draginja Vuksanović-Stanković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...