OPOZICIONAR IZ SRBIJE OTKRIVA: "Sastanak Vučića i Dodika s dijelom opozicije bio je obična farsa..."

"Sastanak na kojem je, navodno, trebalo da se pokaže državno jedinstvo, bio je obična farsa", rekao je Jovanović.

  • Regija

  • 11. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 0

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom na kojem su učestvovali i predstavnici nekih opozicionih stranaka bio "farsa", jer nisu pozvane "najznačajnije stranke opozicije", uključujući i Narodnu stranku.

"Sastanak na kojem je navodno trebalo da se pokaže državno jedinstvo bio je obična farsa", rekao je Jovanović listu Danas.

Jovanović je na pitanje da li je moguća saradnja sa tim strankama, odgovorio da je Narodna stranka bila jasna kada je odlučila da neće sarađivati ni sa kim ko nije bojkotovao izbore.

"Narodna stranka odluke ne donosi olako i bez demokratske rasprave u okviru stranačkih institucija, a kada ih jednom donese, tada od njih više ne odustaje. To smo pokazali prošle godine, kada smo održali riječ koju smo dali narodu da ćemo bojkotovati lažne izbore i da nećemo sarađivati sa onima koji su uz pomoć režima na njima učestvovali", rekao je Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...