NA POŽARIŠTU U ČAPLJINI ČULE SE EKSPLOZIJE: Izgorjele kuća i dvije štale, zbog Dodikove blokade, helikopter OSBiH još ne može intervenisati

Aktivan je i požar na Komadinovom vrelu kod Jablanice. On se približava platou Plase, na kojem su zastupljeni munika i borova šuma.

  • Hronika

  • 12. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Požar na lokalitetu Budisavine u Čapljini i dalje je aktivan, a kako saznajemo, na požarištu se čulo par eksplozija.
Prema najnovijim informacijama, u mjestu Zaušje izgorjela je kuća i dvije štale. Vatra potpomognuta jakim vjetrom i dalje prijeti na terenu.

Kada je riječ o ostalim požarima u Hercegovini, onaj u Stocu i dalje je aktivan, ali ne ugrožava stambene i druge objekte. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Aktivan je i požar na Komadinovom Vrelu kod Jablanice. On se približava platou Plase, na kojem su zastupljeni munika i borova šuma. Ovaj požar je nepristupačnom terenu i za sada ne ugrožava stambene i druge objekte. I na ovome mjestu ekipe su na terenu.

Iako, zbog Milorada Dodika, nisu mogli dobiti pomoć od Oružanih snaga u vidu helikoptera, sarajevski vatrogasci su se odlučili da se sutra kolegama pridruže u gašenju požara sa zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...