OBLAK DIMA ŠIRI SE NAD JEDINIM BH. GRADOM NA MORU: Buknuo požar u blizini Neuma, vatrogasci na terenu...

Vatra koja se širi neumskim zaleđem stvara oblak dima koji se nadvio nad jednim bh. priobalnim gradom.

  • Hronika

  • 14. Avg. 2021  

  • 1

Na širem području Neuma, danas je u poslijepodnevnim satima buknuo veći požar, prenosi Klix.

Vatra koja se širi neumskim zaleđem stvara oblak dima koji se nadvio nad jednim bh. priobalnim gradom.

"Zaprimili smo dojavu o požaru te smo uputili sve raspoložive ekipe na teren. Za sada nemamo više informacija", kazali su nam iz Vatrogasne jedinice Neuma.

Posljednjih dana širom Hercegovine bukte požari. Federalna uprava civilne zaštite je navela kako je požar kod Jablanice, tačnije na lokalitetu Komadinovog Vrela, i dalje aktivan te da su ekipe za gašenje na terenu.

Osim u Općini Jablanica, požari bukte i u blizini Mostara, Čapljine i Stoca. Najteža situacija odvijala se u naseljima Stupište i Zaušje u Općini Stolac.

Požar u Budisavini kod Čapljine je također i dalje aktivan, ali je stavljen pod kontrolu. Na području Konjica je također gorjela šuma na Bolobanovom brdu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...