TRANSFORMACIJA NOVINARKE U KABULU: Ovako je izvještavala prije, a ovako poslije dolaska talibana

Kada je posjetila talibane koji se nalaze ispred Predsjedništva gdje su došli kako kažu, “da popune vakum”, novinarka je zapazila da više nisu baš bili prijateljski nastrojeni.

  • Svijet

  • 16. Avg. 2021  

  • 0

Poznata novinarka u Afganistanu izazvala je pravu pomentnju na društvenim mrežama nakon ogromne tranformacije koja joj se desila za samo jedan dan.

Naime, ona je prije dolaska talibana izvještavala najnormalnije obučena. Na sebi je imala majicu kratkih rukava, crvenu maramu oko vrata, zlatan lančić i minđuše. Zbog prirode posla, bila je i našminkana, prenosi Hayat televizija.

Međutim, nakon dolaska talibana, istoj novinarki se vidjelo samo lice. Ona je stala ispred talibana, kako bi odradila svoj posao tog dana, doduše, totalno drugačije obučena.

Iza mene se nalaze Talibani, i to u neposrednoj blizini ambasade SAD. Njihovo oružje je američke proizvodnje, a oni na sebi imaju “pobjednički smiješak” jer su zauzeli teritoriju na kojoj živi šest miliona ljudi. Kažu da su ovde kako bi sproveli “red i mir”, objašnjava novinarka, a onda riječ prepušta jednom od Talibana.

"Ovdje je sve pod kontrolom, sve će biti u redu i niko ne treba da brine. Amerika je provela već dovoljno vremena u Afganistanu, treba da odu. Već su izgubili dosta ljudskih života i novca", rekao je on.

Kako je novinarka izvijestila, neki ljudi se fotografiraju sa njima dok uzvikuju, “Smrt za Ameriku”.

Iako imaju ovu strašnu poruku, djeluju u isto vrijeme prijateljski nastrojeni što je zaista bizarno, dodala je novinarka koja je izvještavala tačno ispred talibana.

Kada je posjetila talibane koji se nalaze ispred Predsjedništva gdje su došli kako kažu, “da popune vakum”, novinarka je zapazila da više nisu baš bili prijateljski nastrojeni.

Rekli su mi da stanem po strani jer sam žena, objasnila je novinarka, a na njeno pitanje šta će se dalje dešavati, rekli su da ne mogu da predvide ni sljedeći sekund jer je sve jako neizvjesno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...