OGLASIO SE DRAGAN ČOVIĆ: "HDZ BiH je predvodnik našega naroda, ali i čelni zagovaratelj europskih i euroatlantskih procesa..."

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se saopćenjem za javnost.

  • Politika

  • 18. Avg. 2021  

  • 18

-Danas obilježavamo osnivanje Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Politička obitelj koja je 1990. godine u Sarajevu započela kao pokret organiziranja i zaštite Hrvata danas je predvodnik našega naroda, ali i čelni zagovaratelj europskih i euroatlantskih procesa zajedničke domovine Bosne i Hercegovine.

Više od tri desetljeća kasnije, naše postojanje i djelovanje neizostavan su čimbenik suvremene povijesti Hrvata i povijesti Bosne i Hercegovine. Nakon brojnih iskušenja s kojima smo bili suočeni kao politička obitelj i kao narod, zajedništvo HDZ-a BiH postojano je i jača. Neizborna godina u kojoj se nalazimo prilika je za pozitivno usmjeravanje BiH. Zaštita jednakopravnosti i osiguravanje legitimnog predstavljanja hrvatskog kao konstitutivnog naroda zadaća je kojoj smo duboko predani.

U želji za ostvarenjem budućnosti koja štiti jednakopravnost konstitutivnih naroda ali koja ne diskriminira nikoga, snažno zagovaramo dijalog, prosperitet te naš europski i euroatlantski put. Samo kao takvi možemo snažno zakoračiti naprijed. Od srca vam čestitam 31. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice BiH, poručio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u čestitci članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...