EKSPRESNO ODLUČENO U MOSTARU: Vlada FBiH smijenila Salkića i na mjesto direktora BH-Gasa postavila bivšeg ministra

Do smjene je došlo na prijedlog Nadzornog odbora ovog privrednog društva, a svi ministri u federalnoj vladi su dali saglasnost na ovakvu odluku.

  • Vijesti

  • 19. Avg. 2021  

  • 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jednoglasno je smijenila direktora BH-Gasa Jasmina Salkića na današnjoj sjednici ovog tijela održanoj u Mostaru i izabrala novog direktora.

Do smjene je došlo na prijedlog Nadzornog odbora ovog privrednog društva, a svi ministri u federalnoj vladi su dali saglasnost na ovakvu odluku.

Neposredno prije početka ove sjednice Salkić je medijima poslao saopćenje u kojem podnosi ostavku na poziciju direktora BH-Gasa. Vidno ljut, uputio je oštre optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića i resornog ministra Nermina Džindića, za koje je kazao da su sudionici u državnom kriminalu.

Nakon razrješenja Salkića s funkcije Vlada FBiH je glasala i o imenovanju v. d. direktora, a izabran je Mihajlo Krmpotić, sadašnji inžinjer u BH-Gasu i nekadašnji ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...