TREND GLOBALNE PANDEMIJE: Poznate dame s ponosom nose srebro u kosi, evo nekih od njih (FOTO)

Sijeda kosa je sklonija isušivanju u odnosu na druge nijanse i treba dodatnu njegu poput stalne hidratacije stoga nemojte zaboraviti na hranjive maske i slične preparate kako bi postala meka i sjajna.

  • Žena

  • 19. Avg. 2021  19. Avg. 2021

  • 0

Srebro u kosi obožavaju brojne modno osviještene žene. Riječ je o trendu kojem je dodatni vjetar u leđa dala i globalna pandemija kad su se mnoge dame odlučile za povratak prirodnim tonovima budući da su zbog lockdowna frizerski saloni u većem dijelu svijeta bili zatvoreni.

Diane Keaton, Jamie Lee Curtis ili Helen Mirren s ponosom nose svoje sijede vlasi, a za njihovim su se primjerom povele i plus age influencerice poput Carmen Gimeno ili Grece Ghanem.

Zvijezde poput Sarah Jessice Parker, Cynthije Nixon, Caroline od Monaca ili Andie MacDowell također nisu ostale imune na ovaj trend koji je brzo osvojio i Hollywood.

Alexandra Grant, djevojka glumca Keanua Reevesa je svoj ulazak među sjedokose dame opisala kao vrlo oslobađajuće.


'Posijedila sam u ranim dvadesetim i bojala sam svoju kosu konstantnu u svaku boju koju možete zamisliti, sve dok nisam postala intolerantna na toksičnost koja je u tim bojama. U tridesetima sam dopustila da moja kosa 'posvijetli'...Volim i poštujem svaku ženu koja je sama odabrala kako želi izgledati, no, ako se odmiču od standarda ljepote...porazgovarajmo onda o toj temi. Volim vas sve!', objavila je na Instagramu ova umjetnica koja je osvojila srce slavnog glumca.

Dakle, ako više ne želite skrivati ​​svoju sijedu kosu poput mnogih poznatih osoba i influencera, sada je slobodno pustite da izraste.

Prirodna sijeda kosa veliki je trend koji su oduševljeno prigrlile dame različitih generacija, budući da mnoge pripadnice ljepšeg spola počnu primijećivati sijede čak u svojim 20-ima, ovisno o genetici.

Ukoliko ste i vi poželjeli takvu kosu, evo kako ćete lakše 'izgurati' mučni period tranzicije do željene nijanse.

Za najbezbolniji prijelaz bilo bi idealno kosu prošarati vrlo svijetlim platinastim pramenovima, a tokom mjeseci ih dodatno dodavati kako bi se stvorila savršena podloga za prijelaz prema sijedoj kosi budući da su platinasti pramenovi najbliži sijedima. Dakako, tokom tog procesa kosa se mora redovno šišati kako bi se boja što više približila sijedim tonovima.

Sijeda kosa je sklonija isušivanju u odnosu na druge nijanse i treba dodatnu njegu poput stalne hidratacije stoga nemojte zaboraviti na hranjive maske i slične preparate kako bi postala meka i sjajna., piše tportal.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...