OKOM FOTOREPORTERA “SLOBODNE BOSNE”: Prije premijere filma “Toma”, Dragan Bjelogrlić – “Sarajevo je malo i moj grad”

Bjelogrlić je kazao kako je navikao da u Sarajevu bude srdačno dočekan.

  • Kultura

  • 20. Avg. 2021  20. Avg. 2021

  • 0

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić večeras predstavlja svoj film "Toma", kojim će ujedno biti zatvoreno ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala. 

Bjelogrlić je kazao kako je navikao da u Sarajevu bude srdačno dočekan.

"Ja dođem otvorena srca i budem tako dočekan i to je već nekako uigrano, tako da nema tu velikih iznenađenja. Nisam došao u Lisabon, pa sad da se nešto iznenađujem", kazao je srbijanski glumac i režiser.

"Ovo je malo i moj grad", našalio se Bjelogrlić aludirajući na rečenicu koju izgovara u filmu "Južni Vetar".

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović. Producent filma i kompozitor muzike je Željko Joksimović.

(SB/Klix)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...