PRVA IZJAVA BJELOGRLIĆA PO IZLASKU IZ TUŽILAŠTVA: "Ja se uopšte nisam uputio ka njemu, ali..."

...na njegovo dobacivanje sam reagovao.

  • Regija

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 1

Draganu Bjelogrliću rješenjem Osnovnog javnog tužllašta u Nišu nakon saslušanja ukinuta je mjera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode, saznaje Blic.

On je odmah dao izjavu po izlasku iz Tužilaštva.

U prvom obraćanju po izlasku zahvalio se ljudima iz tužilaštava i divnim policajcima Niša.

– Uvijek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da i u najtežim trenucima da je ovaj grad uz mene. Ja im se zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem se Tužilaštvu što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao, i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. To što se zaista desilo nije ništa od onoga što su pisali režimski tabloidi. Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije što sam dozvolio da ovo baci sjenku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio – rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara da li se vraća na filmske susrete odgovorio je: “Ako dobijem nagradu”.

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić je istakao da kod Bjelogrlića vještačenjem nisu nađene nikakve psihoaktivne supstance niti nikakve nedozvoljene količine alkohola.

– Na snimku se vidjelo da nije postajao nikakav mučki napad s leđa. Apsolutno sve je utvrđeno sa današanjim informacijama i današnjom odlukom Osnovnog javnog tužilaštva – rekao je Draganić, Bjelogrlić je dodatno pojasnio šta se desilo:

– Ja se uopšte nisam uputio ka njemu, to zna hotel “Ambasador”, ja sam krenuo u WC, na njegovo dobacivanje sam reagovao.

Nakon toga je glumac u društvu brata Gorana koji je došao danas u Tužilaštvo sjeo u privatni automobil i otišao, piše Blic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...