Vijesti
BURNO NA SJEDNICI DOMA NARODA: Odbijen zahtjev za raspravu o aferi "Spengavanje", Zahiragić poručuje - "Neku i Munju ne možete zaštititi!"
Prije 10 min0
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Gastro
30. Avg. 2021 30. Avg. 2021
0
Bijelo meso često, pogotovo ako je grillano, zna biti suho.
Ako izbjegavate grillanu piletinu, a posebno bijelo meso jer ono često bude suho, postoji nekoliko trikova da se to ne dogodi.
Kada birate koji ćete komad mesa uzeti, izaberite cijela pileća prsa, koja još uvijek imaju koži te su na kostima. Naime. Kožica nakon pečenja, ne samo da će biti slasna i hrskava nego štiti bijelo meso od isušivanja, posebno na roštilju. Kost, također, djeluje kao izolacija i štiti meso od direktnog plamena na roštilju te je temperatura ravnomjerno raspoređena.
Bitno je kolika je temperatura mesa, idealno je da se kreće oko 165 stupnjeva. Treba zapamtiti da se kuhanje nastavlja i nakon što meso maknete s roštilja pa bi bilo idealno da ga maknete kada temperatura bude oko 160 stupnjeva, a to možete provjetiti kuharskih termometrom. Nakon nekoliko minuta ponovno izmjerite i temperatura bi trebala biti na idealnih 165 stupnjeva. Tako ćete spriječiti presušivanje, prenosi N1.
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Ako sve drugo propadne uvijek možete napraviti umak za piletinu i tako prikriti da ste je malo presušili, piše Bon Appetit.
Vijesti
BURNO NA SJEDNICI DOMA NARODA: Odbijen zahtjev za raspravu o aferi "Spengavanje", Zahiragić poručuje - "Neku i Munju ne možete zaštititi!"
Prije 10 min0
Show
KATY PERRY ZGROZILA FANOVE POTEZOM NA ROĐENDANSKOJ ZABAVI: "Ova žena je patetična!"
Prije 13 min0
Politika
ANALIZA HARISA IMAMOVIĆA: Šta planiraju Amerikanci nakon ukidanja sankcija Dodiku i ostalima
Prije 16 min0
HiTec
TAJNE SVEMIRA: Jupiter je nekad davno spasio Zemlju od propasti - "To bi moglo značiti..."
Prije 18 min0
Gastro
OVO JE JEDINO POVRĆE KOJE JE BOLJE SMRZNUTO NEGO SVJEŽE: S tim se slažu i kuhari
Prije 23h0
Gastro
MOŽE I U SAKSIJI, NA ZATVORENOM BALKONU ILI TERASI: Kratki vodič za zimski uzgoj domaćeg paradajza...
28. Okt. 20250
Gastro
KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU PIZZU KOD KUĆE: Uz ove trikove uvijek će biti sočna i ukusna
28. Okt. 20250
Gastro
NAPRAVITE LIGNJE S POMFRITOM I TARTAR SOSOM: Malo ko ih ne poželi barem jednom u mjesecu
28. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.