Vijesti
VISOKA AMERIČKA DELEGACIJA DANAS U SARAJEVU: Na stolu pitanje Dodikovog povlačenja?
Prije 20 min0
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Gastro
30. Avg. 2021 30. Avg. 2021
0
Bijelo meso često, pogotovo ako je grillano, zna biti suho.
Ako izbjegavate grillanu piletinu, a posebno bijelo meso jer ono često bude suho, postoji nekoliko trikova da se to ne dogodi.
Kada birate koji ćete komad mesa uzeti, izaberite cijela pileća prsa, koja još uvijek imaju koži te su na kostima. Naime. Kožica nakon pečenja, ne samo da će biti slasna i hrskava nego štiti bijelo meso od isušivanja, posebno na roštilju. Kost, također, djeluje kao izolacija i štiti meso od direktnog plamena na roštilju te je temperatura ravnomjerno raspoređena.
Bitno je kolika je temperatura mesa, idealno je da se kreće oko 165 stupnjeva. Treba zapamtiti da se kuhanje nastavlja i nakon što meso maknete s roštilja pa bi bilo idealno da ga maknete kada temperatura bude oko 160 stupnjeva, a to možete provjetiti kuharskih termometrom. Nakon nekoliko minuta ponovno izmjerite i temperatura bi trebala biti na idealnih 165 stupnjeva. Tako ćete spriječiti presušivanje, prenosi N1.
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Ako sve drugo propadne uvijek možete napraviti umak za piletinu i tako prikriti da ste je malo presušili, piše Bon Appetit.
Vijesti
VISOKA AMERIČKA DELEGACIJA DANAS U SARAJEVU: Na stolu pitanje Dodikovog povlačenja?
Prije 20 min0
Politika
DAMIR MAŠIĆ O STEVANDIĆU I VIŠKOVIĆU: “I preostala dva politička miša mekinjaša došunjala su se krišom pred pravosuđe”
Prije 26 min1
Show
SARAJKA U ĐOKOVIĆEVOJ LOŽI PRIVUKLA PAŽNJU: U pitanju je milijarderka
Prije 30 min0
Svijet
BESANA NOĆ U KIJEVU: Novi masovni napad Rusije
Prije 1h0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
07. Jul. 20250
Gastro
BRZO I JEDNOSTAVNO DO UKUSNOG I JEFTINOG RUČKA: Ako ne znate šta ćete, napravite pohovane...
08. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
07. Jul. 20250
Gastro
EFIKASNO I PRIRODNO: Doručak koji pomaže mršavljenju i snižavanju holesterola
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.