Svijet
BERNIE SANDERS PROVOCIRA TRUMPA: "Hvala vam predsjedniče!"
Prije 4h0
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Gastro
30. Avg. 2021 30. Avg. 2021
0
Bijelo meso često, pogotovo ako je grillano, zna biti suho.
Ako izbjegavate grillanu piletinu, a posebno bijelo meso jer ono često bude suho, postoji nekoliko trikova da se to ne dogodi.
Kada birate koji ćete komad mesa uzeti, izaberite cijela pileća prsa, koja još uvijek imaju koži te su na kostima. Naime. Kožica nakon pečenja, ne samo da će biti slasna i hrskava nego štiti bijelo meso od isušivanja, posebno na roštilju. Kost, također, djeluje kao izolacija i štiti meso od direktnog plamena na roštilju te je temperatura ravnomjerno raspoređena.
Bitno je kolika je temperatura mesa, idealno je da se kreće oko 165 stupnjeva. Treba zapamtiti da se kuhanje nastavlja i nakon što meso maknete s roštilja pa bi bilo idealno da ga maknete kada temperatura bude oko 160 stupnjeva, a to možete provjetiti kuharskih termometrom. Nakon nekoliko minuta ponovno izmjerite i temperatura bi trebala biti na idealnih 165 stupnjeva. Tako ćete spriječiti presušivanje, prenosi N1.
Ovaj korak nikako nemojte preskočiti. Naime, kada piletinu režete odmah čim je maknete s vatre svi sokovi iscure van i dobit ćete suhi komad mesa. Zato meso treba ostaviti da odstoji desetak minuta kako bi sokovi ostali, a meso i dalje bilo sočno.
Ako sve drugo propadne uvijek možete napraviti umak za piletinu i tako prikriti da ste je malo presušili, piše Bon Appetit.
Svijet
BERNIE SANDERS PROVOCIRA TRUMPA: "Hvala vam predsjedniče!"
Prije 4h0
Politika
MOSTARSKI NOVINAR ALIJA BEHRAM: Braća po podjeli, Dodik i Čović, neće odustati!
Prije 4h0
Evropa
ŠOKANTNA OBJAVA UKRAJINACA: "Isporučeno nam je 120 hiljada neispravnih minobacačkih granata!"
Prije 4h0
Sport
HAALAND OSTAO BEZ RIJEČI: "Ovaj tip je NEVJEROVATAN!"
Prije 4h0
Gastro
ZABORAVITE ZAPRŠKU: Evo kako da na mnogo zdraviji način zgusnete variva ...
28. Apr. 20250
Gastro
BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Danas pravimo arapski kolač, poslasticu za sve generacije...
29. Apr. 20250
Gastro
RECEPT ZA PAŠTU FAŽOL, PA KAD STIGNETE - NAPRAVITE: Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i...
29. Apr. 20250
Gastro
POSLUŠAJ ZATO SAVJET ŠTO ĆE TI GASTROENTEROLOG DATI: Ovo meso ne bi trebali da roštiljate za 1. maj
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.