DANAS MOŽE I KROMPIRUŠA: Klasični recept za divnu večeru

Klasični recept za krompirušu, bez puno komplikovanja.

  • Gastro

  • 31. Avg. 2021  31. Avg. 2021

  • 0

SASTOJCI:

600 gr brašna

400 ml vode

2 kašike ulja

1 ½ kg krompira

2 luka

so

biber

ulje

PRIPREMA:

1. Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja.

2. Ostavite da odstoji 15 minuta, podijelite na dva dijela i premažite uljem.

3. Ostavite da odstoji još pola sata pa razvucite što je tanje moguće.

4. Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom.

5. Posolite, pobiberite pa redajte na jufku.

6. Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...