NA EVROPSKOJ TURNEJU: Ovako uživo izgleda nova stara Lancia 037 (VIDEO )

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala "Index.hr".

  • Auto

  • 05. Sep. 2021  05. Sep. 2021

  • 0

Nekoliko mjeseci nakon najave ekskluzivni automobil je viđen na europskoj turneji.

Kimera EVO37 je kao duhovni nasljednik Lancije 037 predstavljen potkraj svibnja, kao svojevrsni hommage legendarnom WRC modelu i zadnjem pobjedniku u WRC-u sa stražnjim pogonom.

Automobil je viđen u St. Moritzu gdje je stigao u okviru svoje europske turneje. 

Legenda FIA Grupe B s početka 1980-ih još uvijek živi zahvaljujući propisu o potrebi proizvodnje 200 primjeraka za cestu, ali i njih je sve manje. Kimera je jedna potpuno nova priča, točnije nastavak koji se slijepo drži originala. 

Osim estetikom nova 037 je pravi restomod. Izuzmemo li prednje LED-ice ovaj auto je zadržao sve gene prethodnika. Čak i motor - 2.1-litreni četiricilindraš iz Evolution 2 verzije proizvela je Italtecnica, a potom ga je doradio Claudio Lombardi, Lancijin inženjer koji je sređivao original, ali i nasljednika, još poznatiju Deltu. Ima turbinsku pomoć, a daje 513 KS i 550 Nm. I da, pogon je i dalje stražnji, a mjenjač ručni. Öhlins se pobrinuo za ovjes, dok kompozitne kočnice isporučuje Brembo.

Ukupno će biti proizvedeno 37 primjeraka, a cijena je 480.000 eura. Najnovije informacije govore kako je 20 primjeraka već zakapareno. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...