MILO ĐUKANOVIĆ O USTOLIČENJU JOANIKIJA: "Crna Gora mora braniti sebe, dramatiku oko događaja na Cetinju stvara..."

Đukanović je istakao zabrinutost zbog, kako je naveo, obnovljene retrogradne ideje u regionu

  • Regija

  • 08. Sep. 2021  08. Sep. 2021

  • 0

Dramatiku na događajima na Cetinju ne stvara vjersko, već političko pitanje i zloupotreba vjere u političke svrhe, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom sastanka sa apostolskim nuncijem Luiđijem Pecutom, iskazujući veliku želju da papa Franjo posjeti Crnu Goru, javila je Radio-televizija Crne Gore.

Đukanović je istakao zabrinutost zbog, kako je naveo, obnovljene retrogradne ideje u regionu i naglasio da Crna Gora mora da se brani, uz punu svijest da je najvažnije očuvati mir, stabilnost, međuetnički i međuvjerski sklad i ocijenio da su to „najveće tekovine moderne Crne Gore, odbranjene u prethodnih 30 godina iskušenja, tokom kojih je Crna Gora bila utočište za pripadnike raznih vjera i nacija“.

"Crna Gora mora braniti sebe uz punu svijest da je najvažnije očuvati mir, stabilnost, međuetnički i međuvjerski sklad, što su najveće tekovine moderne Crne Gore, odbranjene u prethodnih 30 godina iskušenja tokom kojih je Crna Gora bila pribježište za pripadnike raznih vjera i nacija, što smatramo moralnim kapitalom kojeg se nećemo odreći. Da bi čuvali taj kapital, moramo čuvati državu i siguran sam da ćemo uspjeti", poručio je predsjednik Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...