LAZOVIĆ REAGOVAO NA SCHMIDTOVU IZJAVU: “Ne može se dati većinska podrška Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a čuje himna Hrvatske..."

"Ne biraju građani FBiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH po izgledu i stajlingu. Dragan Čović bi tada imao realne šanse za pobjedu. Izostanak podrške za Čovića je zbog politike HDZ-a i njihovog odnosa prema državi BiH", kazao je Lazović.

  • Mini market

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 7

Član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD) Miro Lazović komentarisao je na svojoj Facebook stranici izjavu visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta.

Schmidt je, podsjećamo, rekao kako je Željko Komšić hrvatski predstavnik izabran glasovima Bošnjaka, te da je Dragan Čović pravi lider Hrvata u BiH.

"Ako Christian Schmidt tvrdi da je: "Željko Komšić predstavnik hrvatskog naroda ali da je dominantno izabran bošnjačkim glasovima" i "da je pravi/istinski vođa Hrvata Dragan Čović izgubio od njega " onda bi se morao raspitati šta je stvarni razlog pobjede Željka Komšića u duelu sa Draganom Čovićem liderom HDZ-a", rekao je Lazović.

Lazović je istakao kako građani ne biraju člana Predsjedništva BiH na osnovu njihovog stajlinga.

"Ne biraju građani FBiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH po izgledu i stajlingu. Dragan Čović bi tada imao realne šanse za pobjedu. Izostanak podrške za Čovića je zbog politike HDZ-a i njihovog odnosa prema državi BiH", kazao je on.

Konstatuje kako Dragan Čović ne može dobiti podršku građana FBiH sve dok se on želi vraćati "ideološkoj matrici Mate Bobana", sve dok Čović u čvrstoj vezi i sumnjivim dogovorima sa Dodikom...

"Ne može se dobiti većinska podrška na politici reinkarnacije poražene politike Herceg - Bosne i Čovićeve izjave: "Da se treba vratiti ideološkoj matrici Mate Bobana". Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću kada kao član Predsjedništva BiH, prije par godina u Beogradu, obećava Aleksandru Vučiću da će "BiH u vanjskoj politici u potpunosti pratiti Srbiju...".

Ako Kristijan Šmit tvrdi da je: " Željko Komšić predstavnik hrvatskog naroda ali da je dominantno izabran bošnjačkim...

Objavljuje Miro LazovićČetvrtak, 9. rujna 2021.

"Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a čuje himna Hrvatske a ne BiH. Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću sve dok je u čvrstoj vezi i sumnjivim dogovorima sa liderom SNSD-a koji vrijeđa Bošnjake kao narod a BiH dovodi u pitanje, poručio je Lazović.

Na kraju svog obraćaja, Lazović je rekao kako građani Federacije BiH daju glasove onima za koje su sigurni da će raditi u korist BiH.

"Građani FBiH to jasno vide i prepoznaju. Kad već ne mogu uticati na izbor člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda onda zbog brige za državu i njenu budućnost daju glas onim kandidatima kojima vjeruju. Za koje su sigurni da će raditi u korist BiH a ne protiv nje. To su stvarni razlozi zbog kojih Željko Komšić pobjeđuje kandidata HDZ-A u trci za Predsjedništvo BiH", zaključio je Lazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...