MILOJKO PANTIĆ O DESETOGODIŠNJOJ VLADAVINI VUČIĆA: "Kakva je to nevidljiva tajna ruka koja već trideset godina ne dozvoljava Srbiji da izađe iz totalitarnog sistema?"

Jovica Stanišić je postkomunističku političku scenu Srbije 2016. godine definisao u tri rečenice: "Kakvi izbori, stranke i parlament. Sve je u Srbiji Služba. Ona je država".

  • Regija

  • 10. Sep. 2021  

  • 1

Ulazimo u desetu jesen neograničene vladavine jednog, po sopstvenom priznanju, hronično bolesnog čjoveka.

Čini nam se da smo kao društvo doživeli sav mogući duhovni jad i svu moguću materijalnu bedu koje je mogla da nam priredi ta poremećena ličnost na čelu države, piše ugledni srbijanski novinar Milojko Pantić, za beogradski Danas.

Reklo bi se također da su o našem bolesnom društvu sve priče ispričane.

Nažalost nisu.

Minulog ljeta režim je i političkim laicima do kraja otkrio svoju kleptokratsku prirodu i svoj nasilnički karakter, ali i namjeru da zloupotrebom pravne i političke nomenklature, zapisane u zgaženom Ustavu, ide do kraja.

Riješeni su da simuliranjem demokratije vladaju do potpunog prestanka rada svih društvenih motora u opustošenoj i uništenoj državi.

To su nam ovog ljeta i nehotice otkrila tri srpska (para)politička faktora.

Naime, njihova (ne)djela na političkoj sceni slika su i prilika nepromjenljivosti političkog sistema vlasti u Srbiji.

Ta tri faktora su: Boško Obradović, lider izmišljene stranke porodičnih vrijednosti iz daleke prošlosti Dveri, zatim nekada suosnivač te stranke a sada "samostalni" politički strijelac Srđan Nogo, i konačno ratni zločinac Dragan Vasiljković, kodnog imena Kapetan Dragan.

Obradovića sam upoznao u Valjevu, gdje smo govorili na mitingu "Jedan od pet miliona".

Tada je između ostalog o Vučiću rekao i ovo, citiram: "Aleksandar Vučić je lud čovjek. Srbija postaje opasno mjesto za život. Sa luđakom na čelu države ulazimo i već smo u ogromnom problemu. Ovo neće dobro da se završi ako luđak ne ode u ludnicu.“

Taj "luđak" nije završio u ludnici, već je dijagnostičar, otišao ljetos na pregovore sa njim o izbornim uslovima.

Poslije sastanka, sav oduševljen rekao je novinarima da je imao vrlo konstruktivan razgovor sa "doskorašnjim" luđakom a sada valjda normalnim predsjednikom.

Obradović i Srđan Nogo nisu više zajedno u partiji Dveri, ali su u korelaciji, jer ih ujedinjuje i vodi tajna, nevidljiva ruka sa tradicijom dužom od jednog vijeka.

To je jasno svakom ko je pratio zbivanja na protestu građana "Jedan od pet miliona".

Nogo je recimo na prvom protestu nosio simbolična vješala i tako omogućio režimu i njegovom tabloidnom šljamu da danima trabunjaju o navodnim nasilničkim namjerama po svemu mirnih demonstracija.

Boško Obradović sa fingiranim upadom u RTS i simulacijom opkoljavanja zgrade Predsjedništva, a Nogo glumeći vođu protesta prošle godine, lažnim upadom u zgradu Skupštine i stalnim ponavljanjem prijedloga da se vlast u Srbiji popravi potpisivanjem nekakvih izjava nosioca političkih funkcija, zajedno sa pojedinim liderima tzv. opozicije, obesmislili su izlazak građana na ulice i dezorijentisali svaku vrstu protesta.

Nikada niko od tih navodnih opozicionara nije tražio ostavku Vučića, zabranu njegovog političkog djelovanja, niti formiranje prelazne vlade koja bi stvorila uslove za slobodne izbore. I ne pada im na pamet da traže izbore za ustavotvornu skupštinu kojom se jedino na miran način može promijeniti politički sistem i uspostaviti pravna država.

Naprotiv!

Oni pregovaraju sa "luđakom na mjestu predsjednika" o izbornim uslovi.

Pitate se sigurno kakva je to nevidljiva tajna ruka koja već trideset godina ne dozvoljava Srbiji da izađe iz totalitarnog sistema upravljanja društvom i državom?

U Kraljevini Srbiji ta tajna "Služba" zvala se "Crna ruka" a danas je to, savremenim jezikom rečeno, srpska verzija "Duboke države" koju su činili i čine kćerke nereformisane komunističke Službe bezbjednosti Udbe.

Najmlađa kći je današnja BIA.

Tvorac te srpske "Duboke države" je Jovica Stanišić, predratni i ratni načelnik Službe bezbjednosti režima Slobodana Miloševića.

Taj rodonačelnik slobizma i šešeljizma obesmislio je višestranački parlamentarizam stvarajući i stranke vlasti i stranke opozicije.

Tako je jednopartijska zamijenjena višepartijskom diktaturom i stvoren je sistem nepromjenjive totalitarne vlasti koja je Srbiju uvela u opštu dekadenciju i haos neizrecive korupcije i kriminala.

To je sistem obmane u kome se građanima umjesto jedne, na izborima nude pet, šest ili deset varijanti iste publike.

Iza toga se krije lažna promjena vlasti.

Uz sve to, da bi osigurao nepromjenjivost sistema, Stanišić je ratne paravojske sastavljene od čistih kriminalaca i navijačkih huligana pretvorio u specijalne jedinice za odbranu i očuvanje vlasti.

Ti odredi smrti, u sadejstvu sa agenturama stranih obavještajnih službi, prije svega britanskih i američkih, likvidiraju sve one koji žele pravno uređenu državu.

Pomenimo samo najpoznatija imena: Ivan Stambolić, Slavko Ćuruvija, Zoran Đinđić, Oliver Ivanović, Vladimir Cvijan…

Jovica Stanišić je postkomunističku političku scenu Srbije 2016. godine definisao u tri rečenice: "Kakvi izbori, stranke i parlament. Sve je u Srbiji Služba. Ona je država".

I zaista, Vučić i njegova SNS su samo vrh nepromjenjivog sistema.

Čine ga još sve te Dveri, Zavetnici, SPS-ovci, DSS-ovci, Palme, Vulini, Šapići, Krkobabići, Vacići i ostali fašisti, kao i lideri tzv. konstruktivne opozicije.

Svi oni su političko krilo Službe.

A Kapetan Dragan, Sale Mutavi, Velja Nevolja, poput prethodnika Legije, Zvezdana Jovanovića i kompletnog surčinskog klana, pripadnici su "Odreda smrti" te srpske duboke države.

Svoju neprikosnovenu moć Služba je demonstrirala krajem 2014. kada je direktno iz Haškog zatvora ratnog zločinca Hulju Šešelja preselila u srpski parlament.

Drugog ratnog zločinca, Kapetana Dragana, Služba je rehabilitovala proglasivši ga počasnim članom Crvene zvezde, a ljetos mu je osnovala fondaciju za oslobađanje Đinđićevih ubica.

Srpsku "Duboku državu" čine dakle lažne patriote svih fela.

Oni svoju navodnu ljubav prema narodu i državi, preko lažnog nacionalizma i šovinizma, pretvaraju u totalitarizam mnogo gori od komunističkog.

Jer međunarodne deklaracije o ljudskim slobodama i pravima čovjeka za njih ne postoje.

Nikada niko iz te, možemo slobodno reći zločinačke organizacije, nije građanima iznio politički program jer ga i nemaju.

Imaju samo svoj sistem vrijednosti u kome je vlast, kao vladavina a ne služenje ljudima, na prvom mjestu.

Oni vlast pretvaraju u moć a moć u novac i tu je kraj cijele priče o njihovoj percepciji života.

Sve je kod njih čulno zadovoljavanje, a duhovni život se svodi na skaske o nekakvom "Srpskom svetu" koji je prije nego što je izabrao "Carstvo nebesko", na zemlji imao Dušanovo carstvo koje oni sanjaju da obnove.

Srbija odjekuje od njihovih šupljoglavih ideja, ali nažalost i od jauka izbezumljenih, ojađenih i obezglavljenih građana.

Jasno je dakle da sa protuvama koje su nam uništile državu nema više nikakvih lažnih izbora.

Jer nema demokratije sa neprijateljima demokratskog sistema.

Naredni period bi morao da bude posljednja jesen lažnog političkog patrijarha koji nikako ne demantuje priče da je promijenio vjeru i prešao na islam.

Jer ako se ne oslobodimo njegove crnorukaške i udbaške vlasti, ako dozvolimo još jedne nezakonite izbore sa njegovim imenom na svim listama, onda ćemo vrlo brzo, kao društvo, postati sluge ološa koji su nam uništili Srbiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...