Gastro
OVA TORTA OBARA S NOGU: Bit će gotova za pola sata i svi će tražiti još...
11. Avg. 20210
Pred vama je jedan lagan i brz recept za kremastu tortu
Gastro
15. Sep. 2021
0
Ne znamo za vas, ali nama su omiljene poslastice one koje brzo napravimo, a izgledaju kao da smo se trudili cijelog dana. Obično za takve poslastice koristimo keks kao osnovu, jer nema pečenja kora i dugog čekanja. Filovi mogu biti različiti, zavisi od toga šta volite, da li sa pudingom ili slatkom pavlakom.
Pred vama je jedan lagan i brz recept za kremastu tortu. Uživajte.
Sastojci:
Baza
Fil za tortu
Preliv
Priprema:
Razmutite šećer u mlijeku, sipajte u tanjir pa umačite keks i redajte na tacnu. Stavite obruč. Za fil umutite pavlaku, dodajte vanilin šećer i kondenzovano mlijeko pa još malo mutite dok se sve ne sjedini, a smjesa ne udvostruči. Želatin zagrijte sa mlijekom u mikrovačnoj ili na šporetu. Dodajte zatim kašiku – dvije prethodne smjese u želatin i miješajte dok ne postane kompaktno. Potom želatin sipajte u smjesu koju ste prethodno napravili i mutite mikserom. Sipajte fil preko keksa pa ostavite da se hladi 2-3 sata u frižideru. Kada se torta stegla pospite je kakaom i skinite obruč, prenosi Hayat.
Regija
KURTI NAJAVIO U BUNDESTAGU: "Kosovo postaje druga zapadnobalkanska država koje legalizuje istospolne brakove"
Prije 6 min0
Vijesti
OPROŠTAJ OD MILUTINA STOJČEVIĆA: Bio je uzor i učitelj mladim fotografima i važan dio tima "Slobodne Bosne"
Prije 8 min0
Društvo
NAUČNICI TVRDE: Balkan će biti jedna od najteže pogođenih regija Evrope, slijedi im pakao…
Prije 8 min0
Politika
ZAMJENIK MINISTRA BiH ODBRANE SLAVEN GALIĆ: "Ne nasjedajte na dezinformacije o pozivu na naoružanje"
Prije 16 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 12h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.