SVE JE GOTOVO ZA 15 MINUTA: Spremite brzu tortu bez uključivanja rerne

Pred vama je jedan lagan i brz recept za kremastu tortu

  • Gastro

  • 15. Sep. 2021  

  • 0

Ne znamo za vas, ali nama su omiljene poslastice one koje brzo napravimo, a izgledaju kao da smo se trudili cijelog dana. Obično za takve poslastice koristimo keks kao osnovu, jer nema pečenja kora i dugog čekanja. Filovi mogu biti različiti, zavisi od toga šta volite, da li sa pudingom ili slatkom pavlakom. 

Pred vama je jedan lagan i brz recept za kremastu tortu. Uživajte.

Sastojci:

Baza

  • 80 g (7 kom.) čokoladnih kolačića 
  • 30 ml mlijeka + 1 kašičica šećera ako želite slađe

Fil za tortu

  • 600 g slatke pavlake
  • 240 g kondenzovanog mlijeka
  • 20 g vanilin šećera
  • 12 grama želatina
  • 60 ml mlijeka

Preliv 

  • 20-25 grama kakaoa

Priprema:

Razmutite šećer u mlijeku, sipajte u tanjir pa umačite keks i redajte na tacnu. Stavite obruč. Za fil umutite pavlaku, dodajte vanilin šećer i kondenzovano mlijeko pa još malo mutite dok se sve ne sjedini, a smjesa ne udvostruči. Želatin zagrijte sa mlijekom u mikrovačnoj ili na šporetu. Dodajte zatim kašiku – dvije prethodne smjese u želatin i miješajte dok ne postane kompaktno. Potom želatin sipajte u smjesu koju ste prethodno napravili i mutite mikserom. Sipajte fil preko keksa pa ostavite da se hladi 2-3 sata u frižideru. Kada se torta stegla pospite je kakaom i skinite obruč, prenosi Hayat.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...