Gastro
SVE JE GOTOVO ZA 15 MINUTA: Spremite brzu tortu bez uključivanja rerne
15. Sep. 20210
Nataša Pralica podijelila je recept za brzo gotovu osvježavajuću voćnu tortu u kojoj, umjesto marelica, možete koristiti voće po želji.
Gastro
14. Apr. 2025
0
Tražimo nešto brzo za pripremiti bez kuhanja i pečenja, a slatkasto - kiselkasta kombinacija naročito paše po ljeti. Nataša Pralica podijelila je recept za brzo gotovu osvježavajuću voćnu tortu u kojoj, umjesto marelica, možete koristiti voće po želji.
SASTOJCI
Podloga:
300 g mljevenog keksa
120 g margarina ili maslaca
120 ml mlijeka
Premaz:
3 - 4 kašiike Nutelle
Krema:
400 ml vrhnja za šlag
400 g krem sira
3 žlice kašike šećera u prahu
500 g marelica
Glazura:
200 g bijele čokolade
70 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Za podlogu u zdjelu dodajte mljeveni keks, istopljeni margarin ili maslac i mlijeko. Sastojke sjedinite.
Smjesu istresite i rasporedite na tacnu s obručem promjera 24 cm. Zatim podlogu premažite s Nutellom. Stavite u hladnjak dok pripremate ostalo.
Za kremu operite i izrežite marelice na kockice.
U zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu i vrhnje za šlag, sjedinite mikserom da se malo učvrsti. Dodajte pripremljene marelice i sjedinite špatulom. Kremu rasporedite preko podloge.
Za glazuru u bijelu čokoladu (narezanu ili u kapljicama) dodajte vrhnje za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari te rasporedite po kremi.
Tortu stavite u frižider da se stegne.
Prijatno!
Svijet
NAKON NAPADA NA TURISTE U KAŠMIRU: Indija skoro pa prekinula diplomatske odnose sa Pakistanom
Prije 16 min0
HiTec
KAZNE IZ EVROPSKE KOMISIJE KOMPANIJAMA APPLE I META: Zbog regulative će platiti stotine miliona eura
Prije 23 min0
Sport
BORAC PAO NA GRBAVICI: Željezničar pobijedio golom Madžida Šošića u 98. minuti!
Prije 27 min0
Kultura
SANDRA BULLOCK OVAJ FILM IZDVAJA KAO JEDAN OD NAJDRAŽIH: "Uloga koju sam željela, ne kao očajna glumica, nego zato..."
Prije 37 min0
Gastro
POTREBNI SU VAM SAMO KROMPIR I JAJA: Jeftina i ukusna pita zadovoljit će i najizbirljivije...
Prije 16h0
Gastro
RECEPT ZA SAVRŠENO PEČENU JANJETINU SA KROMPIROM: Savršeno za porodična okupljanja ili svečane prilike
22. Apr. 20250
Gastro
MOŽE I OVAKO: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način i ne zabravite jogurt...
21. Apr. 20250
Gastro
OSTALO VAM JE KUHANIH JAJA OD USKRSA: Evo kako ih možete iskoristi...
21. Apr. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.