DAČIĆ OTKRIO PORUKU TURSKOG PREDSJEDNIKA: "Erdogan će doprinijeti smirivanju tenzija u BiH"

Ivica Dačić je nedavno boravio u službenoj posjeti Turskoj i imao sastanke sa turskim parlamentarcima, ali i turskim predsjednikom i ministrom vanjskih poslova.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 2

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je danas kako je jedna od važnijih poruka turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana da je spreman lično doprinijeti smirivanju tenzija u BiH.

Ivica Dačić je nedavno boravio u službenoj posjeti Turskoj i imao sastanke sa turskim parlamentarcima, ali i turskim predsjednikom i ministrom vanjskih poslova.

Prema njegovim riječima, kapitalni projekat za turskog predsjednika je autoput Beograd - Sarajevo za koji je rekao, kako je prenio Dačić, da od tog projekta neće odustati, kao i da će utjecati na ljude u BiH koji su se "malo bunili" protiv toga, prenoci Blic.

Dačić je za TV Pink kazao da je u Turskoj dogovoreno da se poboljša saradnja parlamenata Srbije i Turske.

Naglasio je da je tokom sastanka sa turskim predsjednikom razgovarao i o predstojećem susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Erdogana u Istanbulu u subotu, ali i da su se saglasili u vezi opredjeljenja za dalji nastavak saradnje dvije zemlje, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...