NAKON OKONČANJA POSJETE SLOVAČKOJ: Papa poslao brzojav Komšiću

Papa je okončao svoju posjetu Slovačkoj te uputio brzojave državnim poglavarima čijim je nebom prošao.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2021  

  • 10

"Dok me let nosi iznad Bosne i Hercegovine, po završetku moga apostolskog putovanja u Budimpeštu i Slovačku, izražavam svoje najbolje želje Vašoj Ekscelenciji i Vašim sugrađanima i zazivam nad nacijom obilje božanskih blagoslova", napisao je papa Franjo u brzojavu predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću, piše portal "Poskok"

Naime, papa je uputio brzojave državnim poglavarima čijim je nebom prošao, a prije nekoliko dana pisao je i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću. 

Podsjećamo, Papa Franjo u srijedu je završio pastoralno putovanje tokom kojeg je posjetio Mađarsku i Slovačku. Posljednji dan svojeg putovanja papa Franjo predvodio je misu na otvorenom pred više od 50.000 ljudi u nacionalnom svetištu Gospe od sedam žalosti u Šaštinu, blizu granica s Češkom i Austrijom.

Tokom svog četverodnevnog putovanja, Papa je upozoravao da se vjera ne koristi u političke svrhe. Govorio je protiv predrasuda i diskriminacije, a posjetio je spomenik holokaustu i siromašnu romsku zajednicu u Slovačkoj.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...