ADVOKAT PORODICE MEMIĆ: "Snimci s hotela Crystal su brisani u više navrata, na redu je..."

"...vještačenje mobitela ili računara koji su oduzeti tokom današnjih pretresa."

  • Društvo

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 0

U Sarajevu se jutros od ranih jutarnjih sati vrše pretresi u okviru kojih policajci pretresaju porodične kuće Muamera Budnje, sina Alije Budnje, te Ševala Kovačevića u okviru istrage u slučaju "Dženan Memić".

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, napomenuo je da se rade pretresi koji su trebali biti urađeni prije pet i po godina.

"Ovo što se danas dešava - pisao sam Kantonalnom sudu prije pet i po godina. Ipak, ovo je korak u pozitivnom smjeru, baš kao što je najavila i Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH. Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je da je istina sve što smo govorili ove godine. Nalaz Ševala Kovačevića, vještaka bio je vrlo neobičan i kontradiktoran u ovom slučaju. Snimci s hotela Crystal su brisani u više navrata", rekao je Feraget.

Kako je napomenuo, nakon današnjih pretresa, najavit će se vještačenje mobitela ili računara koji su oduzeti tokom današnjih pretresa, piše RS.

Napomenimo da je u sarajevskom naselju Nova Otoka u toku pretres stana saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, dok je izvršen pretres u poslovnoj-stambenoj zgradi Bosmal, u kojoj živi Muamer Budnjo.

Prema informacijama našeg reportera s mjesta događaja, iz Bosmala su iznijeti dokumenti.

Podsjetimo, u ovom predmetu optuženi su Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad MutapMuamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal u vrijeme kada su snimci nestali, te policajci Josip Barić i Hasan Dupovac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...