“DRAGO MI JE DA MOGU…”: Ifet Feraget odgovorio na pitanje da li će se kandidovati za Predsjedništvo?

Drago mi je da mogu poručiti gospodi da nisam ničiji kandidat i mislim da bi bilo pogubno da se bavim politikom, rekao je Ifet Feraget.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2021  

  • 4

Ifet Feraget, aktivista i advokat porodica Memić i Dragičević, večeras je potvrdio kako neće biti kandidat "Trojke" za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na općim izborima 2022. godine.

Malo se zna ovama? Ko ste vi?

Advokat sam od svoje 27 godine, tačnije od aprila 1990. Rođen i živio u Banjaluci gdje sam završio fakultet kao dobar student. I od tada, sa prekidom tokom rata, radim kao advokat. Izbjeglištvo sam proveo u Njemačkoj gdje sam stekao ogromno iskustvo.

Da li ste imali velikih slučaja prije predmeta Dragičević i Memić?

Jesam. Ne bih da izdvajam. Bilo je nekih čak historijskih.

Ima dosta komentara u kojima vas optužuju da ste “sumnjivi”, da ste “nečiji”, da vas se “čuvaju”? Da li vas dotiču takvi komentar?

U samom početku predmeta Dragičević, Lukač (ministar policije RS) je rekao da su me poslali iz Sarajeva da rušim Republiku Srpsku. Ja sam mu poručio, pošto sam već bio na predmetu Memić, da bih prije toga trebao rušiti Federaciju. To su gluposti. Samo je kod nas moguće da se poruči da se nekog čuvamo bez ikakvog argumenta.

Imate veliku podršku naroda? Podržavaju vas i neke političke opcije. U medijima se piše da bi mogli biti zajednički kandidat “Trojke” za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine?

Ja sam prije izvjesnog vremena dobio najveće javno priznanje KS za doprinos bh. pravosuđu za borbu u ovim predmetima. Posebno je interesantan dio za “očuvanje pravnih i moralnih principa”. Dakle, svaki naš tužilac i sudija mora imati visoki moralni ugled. Tada mi je ukazana velika čast. Ovim informacijama sam bio zatečen. Mogu reći ovoj gospodi – hvala im. Velika je čast da budem spomenut kao kandidat. Ali da obradujem ove koji su na suprotnoj strani, koji ne žele da se utvrdi istina, nemam namjeru nikada se baviti politikom. Pogotovo nemam namjeru da izvlačim političku korist iz tragedija ove dvije porodice koje potpuno besplatno zastupam.

Drago mi je da mogu ekskluzivno za N1 poručiti gospodi da nisam ničiji kandidat i mislim da bi bilo pogubno da se bavim politikom, rekao je Ifet Feraget.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...