DANAS KONAČNA ODLUKA: Hoće li biti smijenjena glavna tužiteljica Gordana Tadić

Da bi odluka postala pravosnažna, potrebno je da je potvrdi i Drugostepena komisija VSTV-a.

  • Društvo

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 1

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću u toku je sjednica Drugostepene disciplinske komisije koja razmatra razrješenje dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, potvrđeno je za N1.

Podsjetimo, Prvostepena komisija VSTV-a odlučila da Tadić razriješi ove dužnosti jer je, kako su naveli, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu krivičnih predmeta i sigurnosne provjere.

Tada su izrekli mjeru: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Da bi odluka postala pravosnažna, potrebno je da je potvrdi i Drugostepena komisija VSTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...