TARIK GA JE GLEDAO U ČUDU: Bivši olimpijac u „Milijunašu“ odustao na pitanju za 250.000 kuna, odgovor je bio…

Tačno je odgovorio da švicarski nogometni prvoligaš Young Boys dolazi iz Berna (a ne iz Basela, Luzerna ili Züricha) te je s lakoćom stigao do pitanja za 64.000 kuna.

  • Show

  • 01. Okt. 2021  

  • 0

Novo izdanje game-showa 'Tko želi biti milijunaš?' desetim pitanjem za 32.000 kuna i bez džokera na raspolaganju, otvorio je splitski veslački olimpijac Igor Boraska (51). Na kraju je osvojio iznos od 125.000 kuna, piše HRT.

Tačno je odgovorio da švicarski nogometni prvoligaš Young Boys dolazi iz Berna (a ne iz Basela, Luzerna ili Züricha) te je s lakoćom stigao do pitanja za 64.000 kuna.

Znao je i ko je od arhitekata - Kenzō TangeAntoni Gaudí, Jørn Utzon ili Le Corbusier, upamćen i po rečenici: 'Mom se klijentu ne žuri'. Nakon što je ustvrdio da Gaudíjevo djelo, Sagrada Família odnosno bazilika Svete obitelji u Barceloni još nije dovršena, uslijedilo je i pitanje za 125.000 kuna.

Je li današnja kraljevina Nizozemska, Španjolska, Velika Britanija ili pak Norveška duže od dva stoljeća bila republika, glasilo je pitanje*

Uz dvojbu između Nizozemske i Norveške, takmičar se upustio u rizik opredijelivši se za Nizozemsku. Bio je u pravu.

24sata

Na pitanju za 250.000 kuna "dočekao" ga je Fritz Zwicky. Naime, trebalo je odgovoriti je li švicarski astrofizičar, uočivši da se neke galaksije gibaju prebrzo da bi i dalje ostale na okupu, naslutio postojanje crnih rupa, maglica, tamne tvari ili magnetara. Iako je Boraska bio u dilemi između crnih rupa i tamne tvari, te na kraju ipak odustao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...