BRANISLAV BORENOVIĆ SUMIRAO UTISKE: "Nema te sile koja može zaustaviti narodnu volju"

Jednim glasom, sa našim narodom, rekli smo: "Kada nepravda postane zakon, otpor je naša dužnost" i mi ćemo tu dužnost sa ponosom obavljati

  • Mini market

  • 03. Okt. 2021  

  • 0

Dan nakon protesta opozicije sakupljaju se utisci i promjene, a predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao kako je skup najbolji pokazatelj da se narod zasitio vlasti. Dodao je kako se ta ista vlast zadržala petnaest godina bez ikakve političke ideje, osim plana da kradu i lažu.

"Naš narod želi i za tačno godinu dana će dobiti vlast čije je poimanje politike i upravljanja u potpunoj suprotnosti sa trenutnom, koja političke procese posmatra dugoročno, a resursima upravlja domaćinski", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, saopštila je ova partija.

Borenović kaže da je PDP, kao jedna od karika opozicionog bloka, odlučan da se vodi navedenim političkim principima, ali i da istraje u borbi koja je sinoć dobila novo poglavlje:

"Jasno smo poručili: tražimo momentalnu smjenu ministra zdravlja Alena Šeranića, direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića, te direktora svih zdravstvenih ustanova koji su tokom pandemije radili mimo zakona. Nevjerovatna je neodgovornost i gramzivost koju je vlast iskazala tokom izuzetno teške i osjetljive situacije i tražimo od pravosudnih institucija da da hitno prucesuiraju sve odgovorne u aferama kiseonik, respiratori i maske. Takođe, ukoliko BN TV-u, kao što je urađeno sa ATV, u roku od 15 dana ne bude dozvoljeno uključenje na digitalni sistem emitovanja, protesti će biti nastavljeni ispred zgrade RTRS, ponovio je lider PDP-a zahtjeve opozicije koji su saopšteni na sinoćnjem protestu.

Borenović ističe da nema te sile koja može zaustaviti narodnu volju.

"A narodna volja je iskazana sinoć, ogromnom podrškom koju smo dobili tokom i nakon skupa. Jednim glasom smo rekli – stop privatnoj državi, stop lopovluku, stop bahatosti, stop privitimizmu, stop siromašenju našeg naroda i Republike koja je krvlju stvarana i branjena sa bi u njoj odlično živjeli njeni građani, a ne samo nekolicina privilegovanih. Jednim glasom, sa našim narodom, rekli smo: 'Kada nepravda postane zakon, otpor je naša dužnost' i mi ćemo tu dužnost sa ponosom obavljati", zaključuje Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...