OPREZ, TEMPERATURE U DRASTIČNOM PADU: Prognoza za oktobar ne obećava, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 12 dana

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti sunčano i nadprosječno toplo, uz nešto više oblaka nego proteklih dana.

  • Vijesti

  • 05. Okt. 2021  05. Okt. 2021

  • 0

Pred kraj dana na zapadu i jugu zemlje moguća je lokalno i obilnija kiša kao uvod u kišu koja će se u našoj zemlji zadržati najmanje do početka sljedeće sedmice. Mjestimično će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz kišu uslijedit će i izraženiji pad temperature zraka tako da će nam trebati toplija odjeća i obuća.
Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 16°C. Najviše dnevne temperature između 11 i 15, u Hercegovini do 18 stepeni.

Oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima moguće je i tokom većeg dijela naredne sedmice (od 11. oktobra do 18. oktobra). Prestanak padavina prognozira se za dane vikenda (16. i 17.10.). Temperature bez značajnijih promjena u odnosu na ovu sedmicu.


Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 i 12 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 9 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 17°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...