MILORAD DODIK ODAVNO JE IZAŠAO VAN POLITIČKIH OKVIRA: "Čeka ga kraj, što se sankcije stežu, sve više je nervozniji..."

Amerika i čitav demokratski svijet trebaju stati na stranu BiH i njenih zakona i pomoći da se ukloni i Dodik i svi ovi za koje se spremaju sankcije, naglasio je Šepić.

  • Politika

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 10

Milorad Dodik odavno je izašao van političkih okvira, zakona i Ustava ove zemlje, a posljednji njegovi javni nastupi govore o njegovoj nervozi i skorom odlasku, kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

"Svaka nadležnost Bosne i Hercegovine ima uporište u zakonima, za koje su glasali SNSD i ljudi Milorada Dodika, te je jasna ustavna i zakonska procedura kako se to mijenja. Entiteti po Ustavu ne mogu mijenjati državne zakone i Ustav, to je posao Parlamentarne skupštine BiH", pojasnio je Šepić.

Dodaje da bi Tužilaštvo BiH trebalo zaustaviti Dodikovo političko ludilo.

"To je zakonska obaveza. Nema sumnje da se bliži Dodikov politički kraj, te je njegova nervoza blizu kulminacije. Amerika i čitav demokratski svijet trebaju stati na stranu BiH i njenih zakona i pomoći da se ukloni i Dodik i svi ovi za koje se spremaju sankcije", naglasio je Šepić.

Zaključio je da BiH treba nove vrijednosti i ljude koji će ovu zemlju promijeniti zajedno na bolje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...