KURZ PODNIO OSTAVKU, POZNATO IME NOVOG KANCELARA AUSTRIJE: "Moja domovina je bitnija nego ja!"

Pala vlada u Austriji
KURZ PODNIO OSTAVKU, POZNATO IME NOVOG KANCELARA AUSTRIJE: "Moja domovina je bitnija nego ja!"

  • Vijesti

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 1

Austrijski kancelar Sebasitan Kurz zbog optužbi za korupciju večeras je samoinicijativno podnio postavku.

Tokom obraćanja naciji kazao je da uvijek pokušavao dati svoj doprinos Austriji te je dodao da je proteklih godinu i po dana bilo je vrlo zahtjevno. Predložio je saveznog predsjednika Schallenberga za novog saveznog kancelara. Kurz će za sada ostati predsjednik stranke i predsjednik kluba.

Podsjećamo, Istražitelji za borbu protiv korupcije jučer su, 6. oktobra, pretražili urede Kurza i njegove vladajuće konzervativne Austrijske narodne partije (OVP), kao i Ministarstvo finansija i jedne medijske kuće, javlja dpa.

Prema Tužilaštvu za privredu i borbu protiv korupciju (WKSTA), postoje indicije da su se od aprila 2016. nadalje sredstva ministarstva finansija koristila za objavljivanje "isključivo stranački politički motivisanih, ponekad manipulisanih anketa jedne kompanije za istraživanje javnog mnijenja" u interesu Kurza, koji je tada bio ministar vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...